Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a Schnupftabak (magyarul:...

Mi a Schnupftabak (magyarul: tubák)?

Figyelt kérdés
Azért írtam németül, mert németül hallottam, de a szótár szerint tubák. Nem tudom, mi az a tubák, de beírtam a google-ba, megnéztem, elvileg valami dohányszerűség. De nincs valami más jelentése? Mert nem hiszem, hogy egy kisgyerekeknek szóló mesében a dohányról beszéljenek. Vagy igen? Elég régi mese, kb 1970-es.
2014. nov. 5. 17:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Dohánypor. Felszippantasz egy kicsit az orrodba, és tüsszentesz tőle. Másik neve burnót.
2014. nov. 5. 17:51
 2/3 A kérdező kommentje:
De ez akkor hogy kerül egy kisgyerekeknek szóló mesébe? Valami szigetre elmentek és nem tudtak hazamenni, ezért írtak egy palackba üzenetet, hogy értük jöjjenek és abba beleírták azt is, hogy nincs tubákjuk, ez volt az egyik legnagyobb problémájuk:D
2014. nov. 5. 20:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Biztos szeretik. És?
2014. nov. 5. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!