Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Segít, ha németül chatelek?

Segít, ha németül chatelek?

Figyelt kérdés

Nagyon megszeretnék tanulni németül csak sajnos a suliba nem jó a tanárunk.

Mostanába elkezdtem chatelni németül, eléggé nehézkesen megy szótár,szótár,szótár.... :/

Fog ez változni idővel? Vagy nem ez a legjobb módszer a nyelvtanulásra?

Mi a véleményed róla?

2010. jan. 23. 12:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

persze az nagyon jó..de azért azt remélem tudod,h.nem elég..a chat-nyelv kicsit "igénytelenebb",mint a hétköznapi normál beszélt nyelv...+kiejtést se tudod így gyakorolni.

de nem hátrány ha ezt csinálod.

2010. jan. 23. 12:04
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
Semmire nem jó. A magyar helyesírást is erősen butítja, rombolja a chat.
2010. jan. 23. 12:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szókincsfejlesztésnek jó.

Másra nem nagyon.

L

2010. jan. 23. 12:07
 4/12 anonim ***** válasza:
76%
szleng nyelvet is gyakorolhatod vele...de tényleg ügyelj arra,h.ne szokd meg nagyon ezt a sítlust a hétköznapi beszédben..(pl.nyelvvizsgán nem veszik majd jónéven,ha odakerülsz).De a szókincsed fejlődni fog.
2010. jan. 23. 12:09
 5/12 anonim ***** válasza:
*stílust
2010. jan. 23. 12:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

sztem egy kezdő nyelvtanulónak nem túl jó a chatelés...(semmilyen nyelvben)ha már elég stabil pl.középszinten vagy,akkor el tudod választani egymástól az igényes/igénytelen nyelvezetet,akkor fejlődhetsz..de addig összezavar,és bizonyos dolgokat helytelenül tanulhatsz meg,amit később nehéz korrigálni.

Sztem inkább keress más gyakorlási módot.

2010. jan. 23. 12:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedvenc filmed: németül, magyar felirattal. És fordítva. Dalszövegek éneklése a dalokkal együtt amíg a kiejtés nem javul. Amit a szövegből nem értesz azt szótárazd ki :)

Én angolból mindig gyenge csoportban voltam ( mivel csak egy volt) és ott senkit nem érdekelt a nyelv, Én hiába szerettem volna tanulni a leckék elején toporogtunk hetekig-hónapokig. Elkezdtem sok angol nyelvű dokumentumfilmet nézni,Discovery, Nat. geography, CNN-t, zenét és filmeket eredeti nyelven hallgatni és nézni. Most már mindenféle műsort meg merek nézni angolul, nem jelent problémát. Sokat fejlődtem ezzel a módszerrel és főiskolán pl szinte a legjobb voltam a csoportomban. Külön tanár nélkül! Kitartás kösd hobbihoz a tanulást :)

Nem kerül pénzbe, egy próbát megér :)

2010. jan. 23. 12:29
 8/12 anonim ***** válasza:

A legutóbbi válaszoló nagyon jól írja. Amúgy még német film + német felirat is jó választás.

Szerintem nyugodtan csetelhetsz is németül, azzal is fejlődsz, nem tudom miért démonizálják itt annyira a csetelést. Ha csetelés mellett másból is tanulsz, akkor nem okoz semmi kárt szerintem.

+ két jó tipp:

1. Meglepően hatásos, ha megtanulsz pár hosszabb német mondatot kívülről, mintha verset tanulnál. Én meglepődtem rajta, de a nyelvérzékem rengeteget fejlődött ettől. Hetente megtanultam vagy 5-10 mondatot aztán visszamondtam a tanárnak.

2. Az egyik legjobb nyelvtanulási módszer ha külföldön él az ember. Aki ezt nem teheti meg az is szimulálhatja a dolgot. Egész egyszerűen gondolkozz németül, mikor - nem hangosan kimondva, de - magadban beszélsz. Szoktasd rá magad, remek módszer.

2010. jan. 23. 13:27
 9/12 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon jól teszed, hogy németül chatelsz. Nagyon sok fog rád ragadni. Először nehéz csak, utána egyre könnyebb lesz és a szótár sem fog előkerülni annyit. 15 évesen kezdtem el angolul chatelni és a rákövetkező 3 év alatt perfektül megtanultam a nyelvet. Persze nemcsak a chattől, de ott is rengeteg ragadt rám, nagyon sokat segített. Ma már itt élek az USA-ban és szinte senki sem tudja megmondani, hogy nem itt születtem. :)

23/L

2010. jan. 23. 13:52
 10/12 A kérdező kommentje:

A dalszövegkre már énis gondoltam...

csak az a gond, hogy kevés német előadótol fordítanak le magyarra dalszöveget... csak Tokio Hotel van szinte... az meg nem az én stílusom jaj meg Ramstein detto :D

2010. jan. 23. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!