Segít, ha németül chatelek?
Nagyon megszeretnék tanulni németül csak sajnos a suliba nem jó a tanárunk.
Mostanába elkezdtem chatelni németül, eléggé nehézkesen megy szótár,szótár,szótár.... :/
Fog ez változni idővel? Vagy nem ez a legjobb módszer a nyelvtanulásra?
Mi a véleményed róla?
persze az nagyon jó..de azért azt remélem tudod,h.nem elég..a chat-nyelv kicsit "igénytelenebb",mint a hétköznapi normál beszélt nyelv...+kiejtést se tudod így gyakorolni.
de nem hátrány ha ezt csinálod.
Szókincsfejlesztésnek jó.
Másra nem nagyon.
L
sztem egy kezdő nyelvtanulónak nem túl jó a chatelés...(semmilyen nyelvben)ha már elég stabil pl.középszinten vagy,akkor el tudod választani egymástól az igényes/igénytelen nyelvezetet,akkor fejlődhetsz..de addig összezavar,és bizonyos dolgokat helytelenül tanulhatsz meg,amit később nehéz korrigálni.
Sztem inkább keress más gyakorlási módot.
Kedvenc filmed: németül, magyar felirattal. És fordítva. Dalszövegek éneklése a dalokkal együtt amíg a kiejtés nem javul. Amit a szövegből nem értesz azt szótárazd ki :)
Én angolból mindig gyenge csoportban voltam ( mivel csak egy volt) és ott senkit nem érdekelt a nyelv, Én hiába szerettem volna tanulni a leckék elején toporogtunk hetekig-hónapokig. Elkezdtem sok angol nyelvű dokumentumfilmet nézni,Discovery, Nat. geography, CNN-t, zenét és filmeket eredeti nyelven hallgatni és nézni. Most már mindenféle műsort meg merek nézni angolul, nem jelent problémát. Sokat fejlődtem ezzel a módszerrel és főiskolán pl szinte a legjobb voltam a csoportomban. Külön tanár nélkül! Kitartás kösd hobbihoz a tanulást :)
Nem kerül pénzbe, egy próbát megér :)
A legutóbbi válaszoló nagyon jól írja. Amúgy még német film + német felirat is jó választás.
Szerintem nyugodtan csetelhetsz is németül, azzal is fejlődsz, nem tudom miért démonizálják itt annyira a csetelést. Ha csetelés mellett másból is tanulsz, akkor nem okoz semmi kárt szerintem.
+ két jó tipp:
1. Meglepően hatásos, ha megtanulsz pár hosszabb német mondatot kívülről, mintha verset tanulnál. Én meglepődtem rajta, de a nyelvérzékem rengeteget fejlődött ettől. Hetente megtanultam vagy 5-10 mondatot aztán visszamondtam a tanárnak.
2. Az egyik legjobb nyelvtanulási módszer ha külföldön él az ember. Aki ezt nem teheti meg az is szimulálhatja a dolgot. Egész egyszerűen gondolkozz németül, mikor - nem hangosan kimondva, de - magadban beszélsz. Szoktasd rá magad, remek módszer.
Nagyon jól teszed, hogy németül chatelsz. Nagyon sok fog rád ragadni. Először nehéz csak, utána egyre könnyebb lesz és a szótár sem fog előkerülni annyit. 15 évesen kezdtem el angolul chatelni és a rákövetkező 3 év alatt perfektül megtanultam a nyelvet. Persze nemcsak a chattől, de ott is rengeteg ragadt rám, nagyon sokat segített. Ma már itt élek az USA-ban és szinte senki sem tudja megmondani, hogy nem itt születtem. :)
23/L
A dalszövegkre már énis gondoltam...
csak az a gond, hogy kevés német előadótol fordítanak le magyarra dalszöveget... csak Tokio Hotel van szinte... az meg nem az én stílusom jaj meg Ramstein detto :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!