Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez a latin felirat?

Mit jelent ez a latin felirat?

Figyelt kérdés

EGO ROSALIA

SINIBALDI QUISQUINÆ.

ET ROSARUM DOMINI

FILIA

AMORE DOMINI MEI JESU CHRISTI

INI HOC ANTRO

HABITARI DECREVI

2014. szept. 29. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Én, Rosalia, Sinibald akárkije, és a rózsák urának leánya Jézus Krisztus iránti szeretetből itt lakni rendeltettem.
2014. szept. 29. 16:42
 2/5 BlackHand ***** válasza:
55%

Valami ilyesmit:

EGO ROSALIA SINIBALDI

Én, Rosalia Sinibaldi

QUISQUINÆ. ET ROSARUM DOMINI FILIA

Quisquina és Rosa urának lánya,

AMORE DOMINI MEI JESU CHRISTI

az én uram, Jézus Krisztus iránti szeretetből

INI HOC ANTRO HABITARI DECREVI

elhatároztam, hogy ebben a barlangban élek.

2014. szept. 29. 16:43
 3/5 anonim válasza:
55%

Szerintem inkább: Én, Rosalia, Sinibaldo-nak, Quisquina-nak és Rózsák (gondolom ezek helyek lehetnek)birtokosának lánya, az én uram, Jézus Krisztus iránt való szeretetemből elhatároztam, hogy ebben a barlangban fogok élni.

Próbáltam magyarosítani, de a latin tudásom megkopott kissé, szóval sajnálom ha nem érthető...

2014. szept. 29. 16:46
 4/5 BlackHand ***** válasza:
100%

Amúgy a csaj Santa Rosalia Sinibaldi névre hallgatott, Sinibaldo gróf lánya. Ha valaki ért olaszul, angolul, németül, vagy tudja használni a google fordítót, akkor bővebb információ itt:

[link]

2014. szept. 29. 16:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Az apja is Sinibaldi nevű volt, Szicília akkori normann királyának, Hautville II. Roger-nek vazallusa volt.
2014. szept. 29. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!