Orosz vezetékneveket mondanátok?
Álnevet szeretnék választani magamnak levelezéshez. Jó lenne ha leírnátok a jelentését is. A Google-ben már kerestem, de ott sajnos a jelentéseket nem láttam. :/
Köszönöm előre is! :)
U.i.: Keresztnevem már van, szóval családneveket várok, nem írtam el a kérdést. :)
Illetve esetleg apai nevek is jöhetnének.
Szerintem biztos van elképzelésed, hogy milyen jelentésű nevet szeretnél (kábé:) - írj jelentéseket, s mi írunk neveket.
Imádom az oroszt, jó játék.
Lebegyev/Lebegyeva - hattyú
Szmirnov/Szmirnova - békés, csendes, nyugodt
Zajcev - nyúl
Volkov - farkas
Petrov - Péter
Ivanov - János
Morozov - fagyos
Szokolov - sólyom
Kuznyecov - kovács
Golubjov - galamb
Vorobjov - veréb
Belov - fehér
Komarov - szúnyog
Orlov - sas
Guszev - liba
Szorokov - negyven
Koroljov - király
Medvegyev - medve
Zsukov - bogár
Petuhov - kakas
Szuhanov - (talán száraz, de erre nem vennék mérget)
Kozakov - kozák
Blohin (a hírös kapus:) - bolha
Gorkij - keserű
Tolsztoj - kövér
hirtelen - és azért ennyi állat, mert a 250 legnépszerűbb ruszki vezetéknévből válogattam -- rengeteg állat ill. keresztnévszármazék van :)
Ha megírod, kb. mit szeretnél, még többet tudunk segíteni.
Ja, a link - innen puskáztam:
ha tetszik valamelyik hangzásra, csak mondd, és írjuk a jelentést (ha tudjuk:))
Szilin - erős
Csernok - fekete
Mamontov - mamut
Bőség zavara. :)
Amúgy ezek mit jelentenek:
Яковлев, Якушев, Силин, Суворов, Стрелков.
Ami pedig az elképzelést illet. Hát, én valami olyanra gondoltam ami erős, ugyanakkor visszafogja az erejét. Mint pl. egy tigris, vagy nem is tudom. Szóval sokkal erősebb mint amilyennek elsőre látszik. Lesből támadó. Megfontolt, ravasz mint a róka... Ilyen vagyok. :)
Szóval... a róka vagy a tigris hogy lenne vezetéknévnek? :)
tigris lehet mondjuk tyigrov, a róka meg liszov
a jakovlev, jakusek úgy tűnik a jakov (jakab) névből származó vezetéknév - szilin: erős, sztrelkov szerintem lövész, szuvorov viszont hadvezér vala, és nem találtam külön jelentést a nevére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!