Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Németországban beszélnek...

Németországban beszélnek magyarul (Postára, étteremre, és hasonló helyekre gondoltam)?

Figyelt kérdés
2014. szept. 15. 01:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Én egy hónapot voltam kint Frankfurt belvárosában, és az egyetlen magyar szó, ami elhagyta a németek száját az a Balaton és a Langosch (lángos) volt.
2014. szept. 15. 05:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahol tudnak és személyes sérelmük nem akadályozza: igen.

.

Lehet, hülye válasznak tartod, de kérdésedre ez az egyedüli.

.

Miért tételezed fel, hogy bárki, német létére megtanulja nyelvünket "hátha idetéved egy kósza magyar" jelszóval?

Te miért nem tanulsz meg németül, hisz az az egyik világnyelv.

2014. szept. 15. 06:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Ugyan honnan tudnanak?

Termeszetesen nem tudnak. Ha veletlenul egy kivandorolt magyarba botlasz valahol, akkor esetleg.

2014. szept. 15. 07:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Németországban is csak a magyarok beszélnek magyarul. Az ő számuk pedig elenyésző.
2014. szept. 15. 08:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak, akik tanulnak magyarul, de ők inkább kivételnek számítanak. Vannak kivándorolt magyarok is, de kevesen. Nekik inkább törökül érdemes tudniuk. De ha angolul tudsz, akkor az már jó.
2014. szept. 15. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!