Melyik ázsiai nyelvet tanuljam?
Tisztában vagyok vele, hogy a japán a leghasznosabb, de semennyire sem tetszik...A kínai és a koreai is kiesett nálam, de az összes többi, a hinditől kezdve a vietnami szóba jöhet. Érveket is kérek (angol és spanyol felsőfok)
Köszönöm a válaszokat!
Az optimista: angolul tanul,
a pesszimista: kínaiul,
a realista: lőni.
Az arab számomra rettenetesen nehéz...
Ritkább nyelvekről vélemények? Pl: nepáli, urdu, stb?
A nepáli nagyon hasonlít a hindihez. A hindi is inkább a szanszkrit miatt jó, egyébként sokra nem mész vele, mert Indiában sokan beszélnek angolul.
Urdut meg semmi értelme tanulni, kivéve persze, ha szereted a nyelvet.
Nekem vietnámi a feleségem. Magam angolul és japánul beszélek, de nekem például elég nehéz a vietmámi. 6-féle hangsúlyt kell számon tartani, és nagyon ritkán találom el a helyes kiejtést. Vietnámban a latin ábécé egyik variánsát használják, emiatt az írás könnyű; de az egyszótagú szavak és a kiejtés megnehezítik a tanulást.
Szeritnem olyat tanulj, ahol nincsenek hangsúlyok, mert azok sokkal könnyebbek - illetve gondolkozz el azon is, hogy hol tudod majd használni, meg hogy melyikhez mennyire elérhető a tanagyag (koreaitul is tanultam, na ahhoz pl képtelenség volt könyvet/hanganyagot találni).
Ja, és hogy különbözik-e a nyelv pl kasztrendszereknek megfelelően, ez is szempont lehet. Egy időben érdekelt a norvég, de abban külön regisztert használnak az írott és a beszélt nyelvre, ezért nem vágtam bele végül.
Pedig a kínai lenne a legjobb. Nyitott karokkal várnak utána vissza, meg ahol hivatalos, például Szingapúr. De ha nem kínai, akkor hindi, mert azt is beszéli 300 millió ember. 9-esnek: valóban, az urdu jobbról balra írott hindi, arab írással. De a két ember nem nagyon érti egymást. A pakisztáni ismerősöm soha nem beszél urdu nyelven a hindi anyanyelvű emberrel. Angolul társalognak.
Az arab is jó, de vigyázz, hogy kivel beszélsz. Egy marokkói
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!