Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Örökre mindenkinek fel fog...

Örökre mindenkinek fel fog tűnni hogy külföldi vagyok? További lent

Figyelt kérdés
Sziasztok, október közepe felé megyek ki Kanadába úgy tűnik hogy egy jó kis időre (talán haza sem jövök) és azt szeretném kérdezni hogy az ottani emberek örökre le fogják vágni hogy én csak tanultam az angolt és külföldi vagyok? 18 éves vagyok jelenleg és elég jól beszélem a nyelvet nem kell gondolkodnom meg ilyesmi a szavakon szóval jön magától de gondolom az akcentuson észre lehet venni, szerintetek át lehet majd úgymond "szokni" arra a nyelvre ha sokat leszek kint? Vagy ezt már örökre észre lehet majd venni?
2014. szept. 3. 15:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Valaki át tud, valaki nem. Bár szerintem ez arrafelé egyébként is kevésbé jelenthet problémát.
2014. szept. 3. 15:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha jól, vagy kiválóan beszélsz angolul, akkor szerintem az, hogy van-e egy kis akcentusod, vagy nem, meg, hogy észreveszik-e, vagy sem, nos az édesmindegy.

Úgy, mint egy anyanyelvi, úgy is csak több tízévnyi kintélés után fogsz tudni beszélni. Ez nem megy egyik napról a másikra.

2014. szept. 3. 15:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Mivel sok a turista vagy a külföldi aki ott él?
2014. szept. 3. 15:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam hogy nem az egyik napról a másikra fog menni csak én US angolt tanultam mióta angolt tanulok és Kanadában gondolom megint megvan a más akcentus mint az USA-ban
2014. szept. 3. 15:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Aki hazát vált, lelket is vált (persze, ha van egyáltalán).
2014. szept. 3. 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A leírásod alapján nem 10 éves korod előtt kezdted a tanulást anyanyelvi környezetben, úgyhogy igen, az akcentusod már nem fog eltűnni. És ez nem valami ködös, meghatározhatatlan dolog, ennek konkrét törvényszerűsége van: 8-10 éves kor között még el lehet sajátítani az autentikus akcentust, utána már nem. Az én féltesóm 15 volt, mikor külföldre költöztek, a húga 9. A húga megtanult akcentus nélkül beszélni, a nővéremen még ma is érződik. Ez biológiai szabályszerűség. Ha jó a nyelvérzéked és kizárólag a célnyelven kommunikálsz, még megtanulhatsz nagyon-nagyon jól angolul. Van egy ismerősöm, aki pont Kanadába ment, és azt hiszem, 17 éves volt, ő szinte tökéletes kiejtéssel beszél (bár egy anyanyelvi lehet mást mondana), igaz, vannak hibái.
2014. szept. 3. 23:17
 7/8 anonim ***** válasza:

"Erre gondoltam hogy nem az egyik napról a másikra fog menni csak én US angolt tanultam mióta angolt tanulok és Kanadában gondolom megint megvan a más akcentus mint az USA-ban"

Miért, és az US-angol talán tökéletesen megy? Ha azt írod, hogy "elég jól" beszéled a nyelvet, akkor nem hinném...

2014. szept. 3. 23:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát igen nyilván tökéletesen nem lehet megtanulni egy nyelvet ahhoz ott kéne felnőni szerintem, de erről van valami infód hogy mennyire eltérőek az akcentusok USA és Kanadában?
2014. szept. 4. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!