Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A "kutya" szót miért használjá...

A "kutya" szót miért használják sértésként?

Figyelt kérdés
Vagy például "szenvedni fogsz mint egy kutya". Honnan ered, mi értelme van ennek a használatnak?
2014. aug. 16. 22:54
 1/4 anonim válasza:
Szia! Nem tudom sajnos, de én is nagyon sokszor hallom mostanában, hogy így sértegetik egymást. Még úgyis mondják, hogy kutyafejű.
2014. aug. 16. 23:00
 2/4 anonim ***** válasza:
53%

"Kutyába se veszik."

A kutyát még az állatvédők előtt az emberek a szolgájuknak, szinte lábtörlőjüknek tekintették, ha rossz volt a kedvük. Ha jó, akkor társnak. Maradékkal etették. Szóval a kutyának nem volt jó sora. Falun most is ez van egyébként.

Még egy mese is volt erről, amiben a kisfiú kitalálta, hogy ő nem akar egész nap dolgozni, hanem inkább kutya lesz, mert az egész nap rohangálhat, ugathatja a macskákat, és akkor lustálkodik, amikor akar. Az apja rábólintott, és egy napig valóban kutyaként kezelte. Nem mehetett be a házba, nem ihatott, ehetett, csak ha adtak neki valami koncot, senki nem foglalkozott vele, és kint kellett aludnia földön. A végén a fiú vissza is könyörögte magát az emberek életébe.

2014. aug. 16. 23:12
 3/4 anonim ***** válasza:
64%
Pedig ma pont azon gondolkodtam, hogy ha kutyakaján élnék, akkor drágábban jönnék ki. Szóval kutyát tartani luxus.
2014. aug. 16. 23:41
 4/4 anonim ***** válasza:

"Falun most is ez van egyébként."

Ezt honnan szedted? Látszik, te sem jártál még falun..Én falusi vagyok, mégsem tudok ilyesmiről. Sőt, a környező falukban sincs ilyen.

2014. aug. 17. 04:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!