Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire nehéz a holland nyelv?

Mennyire nehéz a holland nyelv?

Figyelt kérdés
Szeretném elkezdeni tanulni. Egyelőre csak otthon, egyedül, interneten. Meglehet úgy az alapfok? Duolingóra gondoltam. Azt hallottam, hogy nagyon nehéz. Mi a nehéz benne? Minden infó segíthet, előre is köszi! :-)

#tanulás #holland #holland nehézség
2014. aug. 14. 11:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi sem nehéz,ha elég elszánt vagy.Annyira nehéz mint kb. a német,mert a holland is a germán nyelvek közé tartozik.A helyesírása...hát az elég érdekes,de meg lehet tanulni.
2014. aug. 14. 20:43
 2/7 A kérdező kommentje:
De azt hallottam, hogy a német nehéz
2014. aug. 14. 21:34
 3/7 anonim válasza:
100%
Szia! :) Én 1-2 hónapja kezdtem el és nagyon tetszik. Ha esetleg tanultál németet vagy angolt akkor kicsit könnyebb dolgod lesz, mert vannak szavak amik elég hasonlóak. Egy két szónak van egy kis franciás beütése is. Az első válaszolónak igaza van, ha elszánt vagy menni fog. Annyira nem nehéz nyelv szerintem, de ez függ az adott embertől és a nyelvérzékétől is, szerintem. Ami inkább nehézséget okozhat az a g hang kiejtése, amit kicsit hörgősen ejtenek ki. Én egy telefonos alkalmazás segítségével tanulom, ha androidos a telefonod akkor töltsd le, ingyenes. Fabulo holland :) Plusz még ajánlanék egy könyvet is lingea holland társalgási könyv. Nagyon jó, mert ban benne nyelvtan is és kiejtés szerint is le vannak írva a dolgok. Remélem segítettem. :)
2014. aug. 15. 12:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :) Németül nem tanultam, de angolul jól beszélek. Letöltöttem az alkalmazást, nagyon tetszik! :)
2014. aug. 15. 15:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

a holland nem nehéz. a legkönnyebb nyelv, amivel valaha dolgom volt.

az eszperantó meg az olasz állítólag könnyebbek, de ezeket a nyelveket nem beszélem.

ami nehéz lehet, az a tájszólások,flandriában pl. rengeteg tájszólás van. de igazából, ha érted a hollandot, akkor a standard flamand nem egy nagy kunszt.

és flamandul a g-t sem kell úgy hörgetni, sokkal lágyabban mondják.

talán ami nehéz, az a névelők.

de a némettel ellentétben itt csak 2 féle névelő van, meg sokkal könnyebb a ragozás, úgymond egy "butított" német tájszólás a holland.

de hollandoknak ezt ne mondd.

2014. aug. 19. 10:06
 6/7 anonim válasza:
Azért nem "butított német tájszólás". Ez a kijelentés azt jelentené, hogy a német "felsőbbrendű" nyelv. A holland is germán nyelv, mint a német, és ezek a nyelvek egymás mellett fejlődtek, innen a sok hasonlóság. És azért hiába hasonlít a németre annyira, azért nem igaz, hogy ha tudsz németül, tudsz hollandul is. Rengeteg szó van, ami hollandul mást jelent, és aazért elég sok olyan szó és szerkezet van, amit a németből nem nagyon lehet kikövetkeztetni. A konyhanyelvet könnyű megtanulni,, ha tudsz néemtül, de a bővített mondatoknál - főleg olyanoknál, amikben több igen van egymás után - azért nem ugyanaz, hogy csak egy példát említsek. Sőt! A r;gi hollandban ugyanúgy megvoltak az esetek, a háromféle nem, stb., mint a mai németben. Csak a hollandból kiveszett. Emiatt érezhető úgy, mintha "lebutított német" lenne, a valóság viszont az, hogy rengeteg kifejezés még a régi alakokat őrzi, amik mégjobban hasonlítanak a mai némethez. A flamandok még "érzik" a három nemet, ezért is különbözik a holland és a flamand.
2018. ápr. 11. 18:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem mondtam, hogy a német nyelv ismeretében meg lehet érteni a hollandot teljes mértékben. A germán tájszólásokat nem úgy kell elképzelni, mint a magyar tájszólásokat. Nem tudom, ismersz-e német vagy mondjuk flamand tájszólásokat, azokat sem mind lehet megérteni az irodalmi nyelv ismeretében. Anyanyelvi beszélőknek feliratoznak olyan tévéműsorokat, ahol tájszólással beszélnek. Bőven vannak olyan tájszólások a germán nyelveken belül, ahol a tájszólás és az irodalmi nyelv közötti különbség legalább akkora, mint a holland és a német közötti különbség. Annak, hogy ezt a kettőt külön nyelvnek és nem két külön tájszólásnak tekintik, inkább történelmi, politikai és kulturális okai vannak, semmint nyelvi.

Lehet, hogy vannak, akiknek nem tetszik, de vitathatatlan tény, hogy a német nyelv jóval cizelláltabb, mint a holland. Nem véletlen az irodalmi alkotások közötti minőségbeli különbség sem. A holland nyelvtan kb. ugyanaz, mint a német, csak egyszerűsítettebb formában, ragozni a némethez képest szinte semmit sem kell, a holland melléknévragozás/igeragozás egy vicc. Ettől függetlenül a holland is egy értékes nyelv, és természetesen ezt sem egyszerű megtanulni. De a németnél sokkal kevesebb idő/energia kell hozzá.

2018. ápr. 11. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!