Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha azt mondja, hogy "Are you...

Ha azt mondja, hogy "Are you down", akkor ott arra érti, hogy padlón vagy, vagy csak simán, hogy lent?

Figyelt kérdés
De lehet, hogy mást. Akkor mit?
2010. jan. 6. 17:51
 1/4 anonim ***** válasza:
61%

are you down? kérdőjellel helyesen, ami azt jelenti, hogy te vagy lent?

2. Felpontoznál?:)

2010. jan. 6. 17:58
 2/4 anonim ***** válasza:
89%
Are u down?=> annyit tesz ,hogy lent vagy padlón most pl össze vagy zuhanva gondolom lelkileg és szellemileg esetleg anyagilag értheti.
2010. jan. 6. 18:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szövegkörnyezettől függ. Ha épp a pincébe kiáltasz le, akkor a lent. De általánosságban sokkal inkább a lelkiállapotra utal.
2010. jan. 6. 18:39
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igen elfelejtettem a kérdőjelet. (Tudok annyira angolul, hogy azt tudjam, hogy szó szerint mit jelent.) De mindegy, én is úgy gondoltam, hogy valószínűleg lelki állapotra utal (nem jutott ilyen kifejezés az eszembe), csak nem voltam biztos benne, hogy használják -e ezt erre.

:)

2010. jan. 6. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!