Milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom?
Figyelt kérdés
Jövőre kezdem az egyetemet, angol és német nyelvvizsgám már megvan, felsőfokút is teszek belőlük jövőre. Gazdasági, leginkább banki életben szeretnék elhelyezkedni (pénzügyi szakon tanulok majd az egyetemen), és külföldre (Németország vagy Ausztria) szeretnék kiköltözni. Azt hallottam, hogy a francia már nem hasznos annyira, mint 50 évvel ezelőtt. A német és az angol mellett mit kellene tanulnom (lehetőleg nem kínait vagy oroszt, mindkettőt próbáltam de kudarc lett belőle).2014. júl. 1. 09:52
1/5 anonim válasza:
franciát vagy olaszt, ha az orosz nem megy.
2/5 anonim válasza:
Akkor spanyolt, állítólag most üzletileg Mexikó nagy durranás lesz vagy az is.
4/5 anonim válasza:
Spanyol, vagy pedig még egyszer nekifuthatnál az orosznak. De szerintem a francia is ér még annyit, mint a spanyol.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :):) Spanyolul tanultam egy darabig, de szerintem nagyon nem szép nyelv. Olaszul alapfokon tudok, de nem érzem azt, hogy bármi haszna lenne azon kívül, ha nyaralni akarnék menni Bibionéba. Szerintem megpróbálkozok mégegyszer az orosszal. Japánul egyedül a távolság miatt nem akarok tanulni, de ha nem jön össze az orosz, megpróbálom a japánt. A franciát azért tartom "feleslegesnek", mert a nyugat-európai térségben, ahol a francia hasznos, ott a német és az angol is több, mint elég.
2014. júl. 1. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!