Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egy nap alatt hány szót lehet...

Egy nap alatt hány szót lehet megtanulni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 19. 22:53
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem 100 körül van,de akkor is csak úgy ,hogyha alváson kívül csak ezzel foglalkozol
2014. jún. 19. 23:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja és az egyéni képességek is befolyásolják.
2014. jún. 19. 23:04
 3/10 anonim ***** válasza:

100 szó / nap az olyan is, hogy abból jó, ha 5-re emlékszel majd pár nap elteltével.

Én azt mondom, hogy tanulj naponta csak 20-at, de azt úgy bevésve, hogy majd később is, álmodból felébresztve is tudd! :)

Milyen nyelvből kell szavakat tanulnod?

2014. jún. 20. 13:35
 4/10 anonim ***** válasza:
Unokatesóm lánya most két éves, szerintem napi több mint 100 szót tanul meg.
2014. jún. 20. 15:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Egy kétévest, akit a célnyelvi környezet 100%-ban körbevesz ne hasonlítsuk már össze olyan felnőttel, aki idegen nyelvet tanul nem célnyelvi környezetben.

Ezért kedves Kérdező!

Légy szíves esetleg részletezni, hogy milyen nyelvet akarsz tanulni, hol, stb.. Mert addig nem lehet igazán válaszolni a kérdésedre. :)

2014. jún. 20. 15:12
 6/10 anonim ***** válasza:
#5: A válaszom szerintem teljesen korrekt, mert a kérdésben sehol nem tért ki a kérdező arra, hogy felnőtt emberről és idegen nyelvről lenne szó. Ha pontosabban fogalmazta volna meg a kérdést, akkor pontosabb választ is lehetne adni rá, ebben viszont teljes mértékben egyetértek. :)
2014. jún. 20. 16:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Sceptic!

Igen, sokat segítene a kérdés részleteinek ismerete! :)

Én abból indultam ki, hogy maga a kérdező akar idegen nyelvet tanulni. Továbbá, ha ő akar és képes kérdést kiírni, akkor nem egy kisgyerekről van szó, hanem olyan valakiről, aki már magasabb szinten beszéli az anyanyelvét. :)

2014. jún. 20. 16:24
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

"Én abból indultam ki, hogy maga a kérdező akar idegen nyelvet tanulni. "

Értem. De ezt honnan vetted? Mert számomra ez nem derül ki a kérdésből :)

Egyébként majdnem biztos vagyok benne, hogy neked van igazad, és a kérdező is így gondolta. De tudod, majdnem kanállal nem lehet levest enni ;) Szóval csak arra szándékoztam a válaszommal rámutatni, hogy mennyire igénytelen volt a kérdező a kérdésének pontos megfogalmazásával kapcsolatban. Amennyire pontos volt a kérdés, csak annyira a válaszom is.

Mindenesetre várjuk meg, hogy miként vélekedik erről a kérdező, az a biztos a téma eldöntésében. Amíg ő nem pontosít, addig mi csak találgatni tudunk.

2014. jún. 20. 17:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Sokat. Annak idején angol szakos egyetemistaként úgy bővítettem a szókincsemet, hogy egy regényből minden nap elolvastam, kiszótároztam, és megtanultam egy oldalt. Egyrészt jobban megmaradnak a szavak, ha szövegben vannak, a használni is jobban fogod tudni őket, mint ha különálló szavakat magolnál, másrészt újra és újra előfordulnak majd a könyvben, így elégszer találkozol a fontosabbakkal ahhoz, hogy tartósan megmaradjanak a memóriádban. Ami meg egy regényben egy-két alkalommal szerepel csak, anélkül te is vígan fogsz élni. Sosem számoltam, pontosan hány szót tanultam így naponta, de nagyjából olyan 1-2 oldalnyi volt a szótárfüzetemben. Aztán csináltam olyat is, hogy Oxford Student's Dictionary-ből naponta megtanultam egy oldalt, ott a definíciókhoz példamondatok is vannak, azokat is bemagoltam. Ami a legfontosabb, hogy minden szótanulás csak akkor ér valamit, ha mellette rendszeresen olvasol akár könyvet, akár magazinokat, újságokat, akár netes oldalakat az adott nyelven, mert csak azokra a szavakra fogsz örökre emlékezni, amikkel utána más szövegkörnyezetben is találkozol.
2014. jún. 20. 17:23
 10/10 Vree ***** válasza:

Tök értelmetlen kérdés, mert nem mondja hogy hány órát szánsz rá (nyugdíjas vagy, akinek szabad a napja? iskolás, akinek van napi egy óra szabad ideje?), mennyire van erőd erre koncentrálni (nagyon fontos; akinek ezer más feladata van, és tanulás után rögtön tudnia kell agyban váltani, egész máshogy halad (akkor is, ha ugyanannyi időt tölt vele), mint akinek ez az élete értelme és az elsődleges feladata), mennyire van a zavartalan tanulás biztosítva, tanárral vagy tanár nélkül, milyen anyagok állnak rendelkezésre, milyen módszer van amihez ragaszkodsz.

Nyilván egyes módszerekkel gyorsabban lehet haladni. Vannak mnemotechnikás trükkök, amikkel történeteket képzelsz el a szavak hangzása stb. alapján.

Én a mondatonkénti tanulást ajánlom mert

- így több szót egyetlen "tömbként" tárolsz el

- rögtön lesz egy kifejezésed, amiről tudod hogy helyes, nem kell már külön szavakból összeraknod (+ráadásul sok kifejezés inkább a hagyomány mint alogika alapján épül fel, ezeket eleve lehetetlen lenne kitalálni; +egyes nyelvtani szabályokat képes lehetsz visszafelé összerakni, amikor feltűnik hogy valami szokatlan van egy kifejezésben, amit már ismersz)

2014. jún. 22. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!