Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Anglisztika vagy Osztatlan...

Anglisztika vagy Osztatlan tanárképzés (angol-magyar szak)?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most érettségiztem és anglisztikát jelöltem meg első helyen. Kicsit elszúrtam az angol emeltet, a listenning érthetetlen volt plusz nagyon izgultam, de holnap tudom meg az eredményt. Nagyon szeretem a nyelveket ill bölcsész tárgyakat. Szerintetek ha nem vesznek föl anglisztikára csak osztatlan tanárira azt érdemes elkezdenem, ha nem szeretnék kifejezetten középiskolai tanár lenni? Inkább olyan munkát szeretnék amiben utazhatok, kihasználhatom a nyelvtudásom stb. szeretnék még több nyelven is megtanulni, esetleg tolmácsként dolgozni ezért láttam jó ötletnek az anglisztikát. (Szegedre járnék)
2014. jún. 1. 21:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenképpen az anglisztikát javaslom. Sokkal nagyobb a kapacitása, az osztatlan tanár képzés egy-egy szakja rohadt kevés (10 fő körüli). Tehát, ha nem vesznek fel anglisztikára, akkor még kevésbé vesznek fel a tanárira.
2014. jún. 1. 21:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, de lehet nem lesz meg a 60% az emelt angolon és akkor nem vesznek föl anglisztikára. (jó angolos vagyok, 14 éves koromban nyelvizsgáztam, csak ezt elszúrtam)
2014. jún. 1. 21:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha mindkét szakot bejelölted, tkp. mindegy. A sorrend csak abban számít, hogy az elsőbb helyen vesznek fel, ha elérted a pontot.
2014. jún. 2. 14:06
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, remélem fölvesznek!
2014. jún. 2. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!