Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » 1 óra alatt kb hány szót...

1 óra alatt kb hány szót lehet kiszótárazni?

Figyelt kérdés

Füzetbe akarom írni, találtam egy jó netes szószedetet csak sajnos nem magyarul van írva.

pl.

das apfel--- apple

és ha nem ismerném, azt hogy apple akkor azt még megkeresném egy netes angol-magyar szótárban.

2014. ápr. 27. 11:49
 1/2 A kérdező kommentje:
A német szót csak példának írtam, nem németül szeretnék tanulni, és sajnos ahhoz a nyelvhez elég hiányos a magyar fordító oldalak.
2014. ápr. 27. 11:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha gyakorlott szótárazó vagy, akkor kb. 30-40 másodperc egy szó kiszótárazása. Ebben benne van a szótárazott szó elolvasása, kikeresése, idegen nyelvű megfelelőjének leírása. Tehát egy óra alatt kb. 100-120 szót tudsz kiszótárazni. Persze ez a papíralapú, szótárkönyves megoldás. Ennél picivel többet lehet internetes szótárprogrammal, azzal nagyjából 120-150 szót lehet egy óra alatt kiszótárazgatni.

Ha nem vagy profi szótárazó, akkor ennek duplája-triplája is lehet a szükséges időtartam - avagy felére-harmadára csökkenhet a szótárazható szómennyiség.

2014. ápr. 27. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!