Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit válaszolt a német?

Mit válaszolt a német?

Figyelt kérdés

A személy, akivel beszéltem az nagyon északon lakik.

Ezt kérdeztem tőle: Wie oft benutzt man in Deutschland das Zustandspassiv? Sagt man, dass das Geschäft endlich geöffnet ist? Oder man benutzt das Vorgangspassiv im Perfekt: Das Geschäft ist endlich geöffnet worden?

Ezt válaszolta: Ich bin mir nicht sicher wir verwenden in Deutschland andere abegriffe als ihr, deswegen kann ich Zustandspassiv leider nicht zu ordnen.

Amit mondani akartam: Milyen gyakran használják Németországban az állapot-szenvedő passzívot? Azt mondják, hogy a bolt végre ki van nyitva? Vagy cselekvő-szenvedőt használnak perfektben: A bolt végre ki lett nyitva?

Amit gondolok, hogy írt: Nem vagyok benne biztos, mi Németországban másabb módszereket használunk, mint ti, ezért nem tudom az Állapot-szenvedő passzívot hova tenni/nem tudom mi az.

Azért szerintem néhány dolgot elgépelt, mert nem hiszem hogy bárhol is können+zu+infinitiv van meg ilyen szót sehol sem találtam, hogy abegriffe...

2014. ápr. 1. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem északon élek, de itt úgy mondják, hogy das Geschäft ist auf.

Egyébként itteni nyelvtanárok szerint a németek nem tudnak németül. Viccesen hangzik, de én is rengeteg nyelvtani hibát veszek észre (pl. ich rufe dir an), de ők elintézik annyival, hogy "á, jó ez így".

2014. ápr. 1. 14:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Szóval mi itt szenvedünk a nyelvtannal, ők meg fittyet hánynak rá?
2014. ápr. 1. 15:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Pont elég bonyolult nyelvtan ahhoz, hogy leszarják. Talán ismered a szabályt, hogy az helyes nyelvtanilag, amit a beszélők mondanak (legalábbis ha sokan így mondják).
2014. ápr. 1. 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag ez a helyzet :)

Amikor nyelviskolába jártam itt kint, akkor rákérdeztem, hogy miért csak B1 szintig tanítanak. Hát azért, mert az integrációhoz elég a B1 szint is, a németek sem beszélnek jobban.

Persze az értelmiségnél más a helyzet, de a fiatalokra pl. abszolút igaz.

2014. ápr. 1. 16:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Jó mondjuk mi magyarok se vagyunk valami kiemelkedőek a nyelvtanunk helyes használatával. De a német azért merőben könnyebb a mi nyelvünknél... Megerőltethetnék magukat.
2014. ápr. 1. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!