Van helyesírási vagy nyelvhelyességi hiba az angolul írt versemben?
I want you to hold me tight
kiss me hard in the moonlight
in the moonlight, in the daylight
nevermind, just hold me tight.
I want you to shout my name
loudly in the pouring rain
in the sunshine, in the rain
nevermind, just shout my name.
I want you to sing a song
about our love, all night long
all day long or all night long
nevermind, just sing a song.
I want you to marry me
with a shining diamond ring
diamond ring or common ring
nevermind, just be my king.
És amúgy tartalomra milyen? Ha nagyon rossz, kérlek közöljétek kíméletesen, hogy béna vagyok :). Igazából ez az első írásom, és nem is szándékozom Petőfi nyomdokaiba lépni semmilyen nyelven, csak úgy írtam. A "common ring"-ben egyáltalán nem vagyok biztos, azt akarja jelenteni, hogy "sima gyűrű", vagyis gyémánttól mentes legalábbis.
Na jó, kérlek mondjátok meg, milyen lett, esetleg mit változtassak!
In my humble opinion it's superb! :-)
It's too emotional, so you are a woman, I think! :-)
...and it's very simple, but lovely... :-)
Aranyos és jó is :) De ha tényleg érdekelnek nyelvi szempontok akkor mondom:
- először is hivatalosan nincs "nevermind" szó. csak "Never mind". Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem "I don't mind" lenne helyes inkább. Never mind = sebaj, ne aggódj
- common ring helyes összetételileg :) viszont így egy átlagos gyűrűre nem mondanak olyat, hogy "It's a common ring." olyat mondhatsz, hogy "It's a common type of rings" (Ez egy általános elterjedt gyűrű típus) vagy "It's an ordinary ring" (Ez egy sima/hétköznapi gyűrű)
- Költészetben viszont nem vagyok jártas :) de a rímek az utsó versszakban eltérnek az első 3-tól. Nem tudom direkt van-e, művész nem vagyok :D
Remélem tudtam valami használhatót mondani. Hajrá ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!