Mit jelent a halligalli?
Figyelt kérdés
A németektől sokszor hallottam már. Pl. ma épp valaki dumált arról, hogy a gyerekeknek időre van szükségük, hagyjuk őket igazi gyerekeknek lenni, ők nem akarják ezt a nagy "halligalli"-t. De ezt mit jelent?
Vagy pl van egy szám, annak a dalszövegében is benne van: "Die Welt geht unter, doch bei uns ist Party, Halli-Galli,
alles im Eimer doch wir hüpfen wie bei Dalli-Dalli. "
2014. febr. 23. 14:51
2/5 A kérdező kommentje:
Értem. De biztos van valami más, átvitt jelentése is. Olyan szövegkörnyezetekben hallom, ahol nagyon nem illik az összképbe, hogy ez egy tánc legyen.
2014. febr. 23. 22:42
3/5 anonim válasza:
Ez engem is érdekel! Most feliratozom a Fritz, a macskát, és abban is elhangzik egy ilyen, hogy: "Halligalli cat!"
4/5 anonim válasza:
Tudtommal a Halli Galli ez:
5/5 anonim válasza:
A Halli-Galli az mulatozást jelent. Talán még pontosabban úgy lehetne fordítani, hogy bulizás. A "Halli-Halli cat" meg azt jelenti, hogy bulizós macska. Nagy volt a Halli-Galli = óriási bulit csaptunk (ugye pontos fordítás úgy lenne, hogy hatalmas volt a buli)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!