Melyik nyelvet tartod a legszebbnek és melyik számodra a legcsúnyább?
Összehasonlításként:
aki halott már szláv nyelveket (főleg Lengyelt, akiket amúgy szeretek) az tudja hogy a világ legocsmányabb nyelve cím egyértelműen nekik jár, nyugodtan hallgasd meg youtubon hogy beszélnek, ha 10 másodperc útán nem némítod le akkor egy hero vagy, vagy szlovák....
a legszebb szerintem a spanyol,
a magyarról sajnos nem tudok véleményt mondani
...halott...
Hát ha szerinted halott, akkor biztosan nem tartod szépnek...
De aki hallott már halott nyelvet, az meg tudja különböztetni a kettőt.
(Bocs, de muszáj volt, mert annyira mást jelent a két szó!
Szerintem a spanyol szép, logikailag és hangzásilag is, talán csak mert tudok spanyolul. És bár közhelyes, meg rengetegen beszélik, ezért sokszor már teljesen alap - de szerintem az angol is szép. Nem tűnik fel, mert már annyira beépült más nyelvekbe is, de ha valaki igazán érti, szépen tudja beszélni is.
Amit én ki nem állhatok, az a német. Egyszerűen csúnyának hallom.
A magyarról én sem tudok nyilatkozni, külső füllel kéne hallani. Maga a bonyolultságára és összetettségére viszont, valamint hogy eléggé kifejező, szerintem mindenképpen büszkék lehetünk.
A legszebb a spanyol.
A legcsúnyább a román.
És itt most nem a románokkal van bajom, őket nem utálom, de az a nyelv...
Szerintem a latin nyelvek egytől egyig gyönyörűek kivéve a portugált, az a sisegés kikészít. Szépek még a finnugor és a szláv nyelvek is.
A legrondábbak szerintem a sémi nyelvek, az a krákogás meg üvöltözés ahogy beszélnek, szörnyű. De elég ocsmánynak találom a gael-t, velszit, hollandot, bajort, vietnamit és a kínai nyelveket.
Szépek: spanyol, olasz, japán, izlandi.
Csúnyák: lengyel, orosz, török, arab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!