Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tartod a...

Melyik nyelvet tartod a legszebbnek és melyik számodra a legcsúnyább?

Figyelt kérdés

2014. febr. 9. 12:40
1 2 3
 11/23 Brida válasza:
2014. febr. 12. 10:29
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

aki halott már szláv nyelveket (főleg Lengyelt, akiket amúgy szeretek) az tudja hogy a világ legocsmányabb nyelve cím egyértelműen nekik jár, nyugodtan hallgasd meg youtubon hogy beszélnek, ha 10 másodperc útán nem némítod le akkor egy hero vagy, vagy szlovák....

a legszebb szerintem a spanyol,

a magyarról sajnos nem tudok véleményt mondani

2014. febr. 12. 11:38
 13/23 Shai-Hulud ***** válasza:
35%

...halott...

Hát ha szerinted halott, akkor biztosan nem tartod szépnek...

De aki hallott már halott nyelvet, az meg tudja különböztetni a kettőt.

(Bocs, de muszáj volt, mert annyira mást jelent a két szó!

2014. febr. 12. 12:10
 14/23 lowriderGirl ***** válasza:
92%

Szerintem a spanyol szép, logikailag és hangzásilag is, talán csak mert tudok spanyolul. És bár közhelyes, meg rengetegen beszélik, ezért sokszor már teljesen alap - de szerintem az angol is szép. Nem tűnik fel, mert már annyira beépült más nyelvekbe is, de ha valaki igazán érti, szépen tudja beszélni is.

Amit én ki nem állhatok, az a német. Egyszerűen csúnyának hallom.

A magyarról én sem tudok nyilatkozni, külső füllel kéne hallani. Maga a bonyolultságára és összetettségére viszont, valamint hogy eléggé kifejező, szerintem mindenképpen büszkék lehetünk.

2014. febr. 13. 15:13
 15/23 anonim válasza:
62%
Szerintem legszebb a koreai, de tetszik a japán is..a legcsúnyább a francia.
2014. febr. 16. 19:39
 16/23 dorje1234 ***** válasza:

A legszebb a spanyol.

A legcsúnyább a román.

És itt most nem a románokkal van bajom, őket nem utálom, de az a nyelv...

2014. febr. 17. 09:59
 17/23 sveronikaeva válasza:
55%
szentem a japán az olyan cukin hangzik!sokat szoktam nézni és nayon édi! de a francia valami rémes..
2014. márc. 7. 07:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Valószínüleg hülyének fogtok nézni, de nekem tetszik az összes szláv nyelv, illetve -tudom nem szláv-, a román. Szerintem a román az egyik kedvencem. Ezen kívül még szépnek tartom a magyart, a németet, olaszt, spanyolt és a franciát. A kínai pl. annyira nem tetszik.
2014. márc. 11. 22:54
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a latin nyelvek egytől egyig gyönyörűek kivéve a portugált, az a sisegés kikészít. Szépek még a finnugor és a szláv nyelvek is.

A legrondábbak szerintem a sémi nyelvek, az a krákogás meg üvöltözés ahogy beszélnek, szörnyű. De elég ocsmánynak találom a gael-t, velszit, hollandot, bajort, vietnamit és a kínai nyelveket.

2014. máj. 25. 13:06
 20/23 anonim ***** válasza:

Szépek: spanyol, olasz, japán, izlandi.

Csúnyák: lengyel, orosz, török, arab.

2015. jan. 3. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!