Angolul hogy mondanátok ezeket a típusú kérdőmondatokat?
Figyelt kérdés
Például magyarul így hangzik, hogy: "Hol kezdjem el?" Angolul ez "Where do I start?", "Where should I start?", vagy esetleg egy harmadik verzió?
További hasonló példák:
"Menjek futni?"
"Keressem meg a kabátomat?"
stb...
Szóval az ehhez hasonló kérdőmondat-típusokra szeretném megtanulni a helyes nyelvtani szerkezetet. Előre is köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 5. 08:08
1/3 anonim válasza:
Where should I start?
Should I go running?
Should I look for my coat?
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én is erre gondoltam a "Should I stay or should I go" című nóta alapján, de nem voltam benne 100%-ig biztos. Köszönöm még egyszer! :)
2014. febr. 5. 08:40
3/3 anonim válasza:
A második kettőre a "Shall I ..." is használható, ha valakitől konkrétan kérdezed. Ha magadban gondolkozol, akkor inkább a "Should I".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!