Németül vagy finnül éri meg jobban tudni?
német.
mert:
-közelebb élnek a németek
-el tudsz helyezkedni
-több német nyelvű anyag áll rendelkezésre
- sokan beszélik, így hamarabb jön szembe veled egy német,mint egy finn:)
-keresettebb
utána jöhet a finn:)
Igaza van az utolsónak. (mondjuk én "hazabeszélek", mert német tanár vagyok ;-)
Amúgy finnt ritkábban keresnek, de jobban megfizetik.
Egyértelműen a német.
Finnül csak a finnek beszélnek és lássuk be, ők nem csinálnak túl sok mindent.
Németország pedig gazdasági nagyhatalom. A G8-ak tagja. Közép-Európa vezető országa. Magyarországon talán német cégből van a legtöbb (külföldiek közül). És sokkal több német turista jön Magyarországra, mint finn.
Hacsak nem egy finn cégnek, vagy finn tolmácsként akarsz dolgozni, akkor a némettel jobban jársz.
Nem az a lényeg, hogy hányan beszélnek egy nyelvet anyanyelvként, hanem hogy hányan beszélik nem anyanyelvként.
Például oroszul meg kínaiul marha sokan beszélnek, de a többség anyanyelvű beszélő. Ezért megéri oroszul, vagy kínaiul tanulni, mert gazdasági nagyhatalmakként nagy súlyuk van és előnyös, ha tudsz velük az ő nyelvükön beszélni.
A finneknek viszont semmi befolyása sincs. Ők még talán nálunk is csóróbbak.
Lehet hogy szép nyelv (nem tudom), de gyakorlati haszna semmi sincs
Németül
az hasznosabb
Germany Über alles xd
22:45
te nagyon állat vagyXDDD finneknél az egyik legjobb a megélhetés..:P lehet hogy kevesebben beszélnek finnül, de szerintem is jobban megifzetik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!