Cellux. A környezetem is ezt használja, az átlátszó ragasztót még nem hallottam :)
2009. dec. 5. 06:47
13/29 anonim válasza:
Cellux.Többi két elnevezést még sose hallottam.
2009. dec. 5. 09:41
14/29 aulac válasza:
A Tixo márkanév 1950-es években lett létrehozva Ausztriában.Egy gyárban készült a Tesa, a Kores és a Tixo.
Egyébként a "Tixo" név a Tiox-ból származik, a titán-oxid vegyi alapanyagok rövidítése.
A Cellux: A 3M Company, 2002 előtt Minnesota Mining and Manufacturing Company egy amerikai multinacionális ipari konglomerátum. Ez a cég gyártotta először az első saját termékét, a 3M Three-M-ite szövetanyagot. Szintén ekkor találták fel a vízálló dörzspapírt és az öntapadó papírszalagot. Hamarosan megszületett az azóta világhírűvé vált cellux, az angolul Scotch tape-ként is ismert átlátszó műanyag ragasztószalag.
Tehát mindkettő hasonló, de más terméket jelöl.
aulac
2009. dec. 5. 12:20
15/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, az utolsónak különösen (igaz, nem ez volt a kérdés, de jó, hogy elmondtad :) )
2009. dec. 5. 14:13
16/29 anonim válasza:
cellux
2009. dec. 10. 19:13
17/29 anonim válasza:
Mi 'tixó'-nak mondjuk, de mások a környéken legtöbben 'cellux'-nak. Sokan néznek is, (mondjuk ha átjön hozzánk valaki), amikor valaki mondja, hogy "Hol van a tixó?" (gyakran bújócskázik.:-) ) , mert nem értik, mi az.Ezért ha itt van valaki, akkor 'cellux'-nak ejtjük.
2012. febr. 11. 08:21
18/29 anonim válasza:
Ragasztószalag.
2012. ápr. 2. 16:00
19/29 anonim válasza:
Tixonak hívom a családban, de amikor barátnőm itt van cellux, hogy tudja miről beszélek.:-)
2012. szept. 14. 21:15
20/29 anonim válasza:
Cellux!!!!
Hihetetlen, hogy milyen természetességgel tudják egyesek azt mondani, hogy tikszó, legalábbis Pécsen :-)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!