Hány szót kell tudni ahhoz hogy külföldi suliban/munkában ne legyen semmilyen probléma?
Tudom hogy a szókincs csak a nyelv egy része
Én olyan 2800-3000 tippelek :S
Ez változó.
Akár 100 szóból is valamennyire el lehet boldogulni, ha azok fontosak, de szívhatsz 5000-es szókinccsel, ha pont azokat nem tudod amit kéne.
Az kb egy gyenge középfok.
Hogy valóban semmi problémád ne legyen, ahhoz legalább felsőfokú tudás szükséges (és akkor is lesznek még ismeretlen szavak).
E szerint az oldal szerint egy angol anyanyelvű 20000-35000 szót ismer. Annak az egy tizede biztos nem lesz elég.
Nem is a szavak számán van a hangsúly, hanem hogy hogy tudsz kommunikálni. Úgyhogy valaki hiába tud mondjuk 3000 szót, ha azt nyögdécseli, akkor semmit nem ér, ezért szerintem teljesen fölösleges a szükséges szavak számát meghatározni. Én hiába beszélem nagyon jól a nyelvet, most kitalálták, hogy bekapcsolják hozzám a beérkező telefonokat. Elvileg maga a beszélgetés könnyű lenne, gyakorlatilag alig értem őket, mert van aki hadar, eleve mivel arra számít, hogy anyanyelvi veszi fel a telefont, és baromira nem örül, hogy lebetűztetem vele a nevét, vagy visszakérdezek, hogy mit is akar.
Amilyen szókincs meg a gyerekeimnek a suliban kell, azt a mindennapi életben nem használom, pl. hogy osztó, osztandó....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!