Franciából vagy németből lehet "könnyebben" eljutni egyedül középfokra 6-7 hónap alatt az alábbi esetben?
Angoltanár vagyok.
Németül már nagyon régen tanultam - amikor még érettségire készültem. Akkor ötösre érettségiztem belőle középszinten.
Megkérdeztem az ismerősömet, aki némettanár, hogy szerinte mennyi idő alatt tudnék eljutni németből középfokra - egyedül tanulva?
Azt mondta, hogy ő szerinte 6-7 hónap alatt simán képes volnék elérni a középfokot, hogy le is vizsgázzak belőle.
Tényleg reális cél ez?
Angol nyelvismerettel, melyik nyelvből könnyebb eljutni középfokra - franciából vagy németből?
Ugyanis franciából jelenleg A2-es szinten vagyok.
Szerintem németből sem vagyok magasabb szinten már. Ugyanis évek óta nem használtam azt a nyelvet.
A francia nyelv jobban érdekel, mint a német.
De a tényeket nézve:
angolból felsőfokon vagyok, németből és franciából A2-es szinten. Ilyen esetben melyikből lehet nagyobb esélllyel elérni a középfokot kb. 6-7 hónap alatt?
A németet legutoljára 12 éve használtam, amikor érettségiztem belőle. De nem is volt nagy kedvencem akkor, bevallom.
Franciából kb. 1 éve voltam A2-es szinten. Nyelviskolában vettem részt egy szintfelmérőn. A franciába bele-belenéztem azóta is, még ha nem is tanultam aktívan (időhiány miatt). De maga a nyelv tetszik és érdekel is.
Akkor a franciát javaslom, mert egyedül nyelvet tanulni nem könnyű, de jobb, ha tetszik is az a nyelv :)
De ha a német mellett döntenél, akkor valószínűleg előjönnének a régi emlékek, és sok mindent csak átismételni kéne, nem pedig nulláról megtanulni.
Szerintem német, mert az egy lusta nyelv, egy bunkó magyar ismer 3000 szót, egy intelligens német 500 szót, szóval német szerintem. =)
13/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!