Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik a helyesebb angolul?

Melyik a helyesebb angolul?

Figyelt kérdés

a, Expert in mental health

vagy

b, Mental health expert ??

2013. nov. 3. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
B vagy expert in the field of mental health hangzik szerintem jól.
2013. nov. 3. 19:48
 2/5 Vree ***** válasza:

Első ha azt akarod mondani hogy valamilyen területen szakértelemmel bír.

Második ha azt akarod mondani hogy ez a foglalkozása.

2013. nov. 3. 20:58
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi mindkettőtöknek, de a második válaszolónak írnám, hogy mindkettő igaz rá. azaz ez a foglalkozása is, a végzettsége is, és igen nagy szakértelemmel is bír e területen.

Ebben az esetben melyiket javasolnád?

2013. nov. 4. 08:40
 4/5 Vree ***** válasza:

mondjuk:

He is an expert in mental health with great expertise in the field.

(A mentális egészség szakértője aki nagy szakértelemmel bír a területen.)

mondjuk így is szóismétlés az expert-tel...

Milyen kérdésre válaszolsz? Hogy az illető mihez ért, vagy hogy mi a foglalkozása?

E szerint választanék.

2013. nov. 5. 23:30
 5/5 A kérdező kommentje:

na oké ez így szépen körbeírva, de ennyi részletet mégse tehet az illető szakértő pl a pecsétjére ...

tehát ezért érdekelne az, hogy akinek ez is a végzettsége és ezt is űzi, azt hogy lehet a legeslegtömörebben de a leghűbb módon visszaadni? tehát ilyen "in the field of ..." nem oké, értem én, de nyilván egy hivatalos pecséten ez így nem lehet :)

Valami rövid, kifejező kellene, és a leírt kettő között ingadozok, de tényleg ahány angolost megkérdeztem eddig, egyik se volt annyira biztos a válaszban :(

Én személy szerint a "Mental Health Expert"-et látnám jónak, de én se vagyok 100%-osan biztos, sztem fogok keríteni valaki anyanyelvűt, mert aztán jártam már úgy én, hogy a hivatalos, hiteles fordításban is úgy adták vissza, hogy aztán néztek és baromira nem tudták, miről van szó.

2013. nov. 8. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!