Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » What is he like? - What does...

What is he like? - What does he like?

Figyelt kérdés
Az első a külsőre vonatkozó kérdés, de érzésem szerint a másik nem arra vonatkozik, hogy ő mit szeret, hanem hogy ő milyen ember (belső tulajdonságok). Jól gondolom?
2009. nov. 4. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
de, a második arra vonatkozik, hogy mit szeret. az első pedig egyaránt külsőre, és belsőre is. ahogy a magyarban is kérdezzük, milyen ember ő. magas, alacsony, megbízható, aljas, etc. :)
2009. nov. 4. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
A külsőre az is jó, h What does he LOOk like?
2009. nov. 4. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:
14%

a külsőre szerintem úgy kell rákérdezni, hogy: How he looks like?

szerintem mindkét verzió azt jelenti, hogy: mit szeret?

szövegkörnyezettől függően, pl. milyen hobbit, ételt, stb.

de pontosabb a What does he like? mert ha egy állandó szokásra kérdezünk rá, vagyis, hogy mit szeret általában, azt egyszerű jelenben tesszük, a What is he like? pedig folyamatos.

2009. nov. 4. 22:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Ugye a kérdező tud annyira angolul, hogy rájöjjön, hogy a 22.56-os válasz totál baromság. A megoldás az első két válaszban van.
2009. nov. 4. 23:49
 5/7 anonim ***** válasza:
32%

kösz! :)

szerintem pedig nem baromság, amit írtam.

2009. nov. 4. 23:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy szerinted nem baromság, az nem zárja ki, hogy valójában baromság legyen. Ilyan, hogy "How he looks like?" egyszerűen nincs. Egyrészt értelmetlen, másrészt a kérdésszerkesztést a nyelvtanulás első hónapjában tanítják, és az az alanyra és mennyiségre kérdezésre kérdezés kivételével úgy kezdődik, hogy "kérdőszó, segédige..."

A "What is he like?" egyáltalán nem folyamatos, a folyamatos az egy igeidő, ebben meg egy darab ige nincs. (Még mielőtt a like-ra azt gondolnád, itt az egy elöljáró.)

Te minden valószínűség szerint egy angolból hármas 14-17 éves diák vagy. Még sokat kell tanulnod.

Foglaljuk ösze a kérdésre a választ: What is he like? Milyen?, főleg jellemre értve.

What does he look like? Hogy néz ki? (Kb mire hasonlít, úgy néz ki, mint micsoda?)

What does he like? Mit szeret?, egy rendes kérdés egyszerű jelenben.

2009. nov. 5. 08:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon jó vagyok angolból, de néha előfordul, hogy egész egyszerű dolgokban elbizonytalanodom. A How he looks like tényleg baromság, de köszönöm mindnekinek
2009. nov. 7. 17:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!