A németek az oxigént miért Sauerstoffnak (keserűanyagnak) hívják?
Figyelt kérdés
2009. nov. 3. 19:04
1/3 anonim válasza:
A sauer savanyút jelent.
Az oxigén szó a görög ὀξύς (sav) és γενής (képző) szavakból származik, Antoine Lavoisier nevezte így el, mert tévesen azt hitte, hogy minden savnak az alkotórésze. A németek pedig nagyjából lefordították.
2/3 A kérdező kommentje:
Jaj, hupsz, tényleg azt jelenti. Í de ciki.:$
Köszi szépen a választ!:)
2009. nov. 3. 21:08
3/3 anonim válasza:
Ez amúgy elég poén:D Voltam kint csereutazáson Németo.-ban, ésbeültünk kémiaórára. A Sauerstoffot ismertem, kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy a Wasserstoff a hidrogén. Amikor mondtam nekik, hogy "hidrogén", csak néztek, életükben nem hallottak róla:D Amúgy nálunk is voltak ilyen régi elnevezések: éleny, légeny stb. Szerintem nekünk is ezeket kellene használnunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!