A "to have" segédigés kérdéssel hogyan lehet helyesen
tagadva kérdezni?
Figyelt kérdés
Tehát adott a ; "Have you got a knife?" vagy a "Do you have a knife?" és tagadva kérdezve ez így helyes?; "Have you not got a knife?" illetve "Do you not have a knife?"
#tagadva kérdés
2013. szept. 10. 05:59
1/7 anonim válasza:
Don't you have a knife? - de ebben van egy kis "ráripakodós" hangulat. Amolyan: "a fenébe is, nincs késed?"
2013. szept. 10. 06:40
2/7 A kérdező kommentje:
És a "Have you not got a knife?" illetve "Do you not have a knife?" helyes? Mert amit te válaszoltál kedves #1, a legjobb angol tudásom szerint a "Do you not have a knife?" összevont alakja.
2013. szept. 10. 06:52
3/7 anonim válasza:
"Have you not got a knife?"
Helyes, de nagyon angolos, Shakespeare-i, régies alak.
"Do you not have a knife?"
A "Don't you" az a "do not you" összevont alakja. Do you not-ot még nem hallottam, szerintem helytelen szórend.
2013. szept. 10. 10:04
4/7 A kérdező kommentje:
A könyvem amiből tanulok azt mondja; Simple Present-> képzése tagadásnál; "you do not write" összevont alakja; "you don't write". Simple Present-> képzése kérdve tagadásnál; "do you not write?" összevont alakja; "don't you write?". Azt is írják, hogy minden olyan kérdésnél amelyet tagadva teszünk fel a "do you not" használatos. Én is ezért használtam ebben a szórendben a "Do you not have a knife?", hiszen ez is egy kérdés amit tagadva teszünk fel, de nem vagyok benne biztos, nehéz önállóan tanulni nyelveket, néha bele botlik az ember olyan dolgokba, amit meg kell kérdezni valakitől.
2013. szept. 10. 13:07
5/7 anonim válasza:
"tagadásnál; "do you not write?" összevont alakja; "don't you write?""
Ahogy az első is írta, ez rácsodálkozásszerű kérdés: Hát neked nincs késed? Ha kérni akarsz egyet, akkor inkább egyenesen kérdezik, nem tagadva, mint mi.
2013. szept. 10. 13:18
7/7 webnyelv válasza:
Ha nincs összevonva (Don't you...?), akkor valóban az alany után kerül a "not" (Do you not ...?).
Egyébként a tagadó-kérdő alakokat nem is szokták tanítani, de van olyan tankönyv, amiben benne van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!