Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a különbség az "I are" és...

Mi a különbség az "I are" és az "I am" között?

Figyelt kérdés

2013. szept. 5. 16:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

KILENCESKE, remélem nem rám céloztál, nem én pontoztalak le.

Mindazonáltal az "I aren't" igenis VAN, csak nem elterjedt, és nem előírásszerű. Amely könyvekből eddig én tanítottam angolt, nagyjából az enyhe felsőfok említi lőször, akkor sem a nyelvtani összefoglalásban, hanem a feldolgozott egyéb szövegekben. Abban egyetértünk, hogy kzépfok előtt "tekintsük úgy, mint ha nem lenne".

2013. szept. 6. 13:26
 12/12 anonim ***** válasza:

Egyébként ha már az "ain't" felmerült, az egy amerikai "tájszólás", és sok rövidítést kivált, ahol a főigéből elvileg következtetkető, mi volt a segédige. Pld így is:

"I ain't got no money." (Ezt konkrétan sokat hallottam Texas és Új Mexikó államokban.) A feloldása természetesen (és a kettős tagadás elhagyásával) :

"I HAVE NOT got any money." vagy "I HAVE no money."

2013. szept. 6. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!