Akik külföldön éltek: ti használjátok pl. aláíráskor az ékezetet a nevednél? Pl. Kovácsként írsz alá, vagy Kovacs?
Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 15:08
11/16 anonim válasza:
Ott van például komolyabb embereknél az "aláírási címpéldány" fogalma, ami egy aláírást használ hitelesítésre. Na most ha neked több féle aláírásod is van akkor kezdődnek a gondok. Persze amíg az aláírásod a kutyát nem érdekel akkor akár azt is írhatod hogy "Miki Egér", egy komolyabb dokumentumnál ez a különbség annyit fog jelenteni mintha lehagynád az amúgy szokványos ékezeteket. Azaz eredményben mindegy hogy "Miki Egeret" írsz alá vagy csak máshogy írod alá a neved, egyik sem lesz hiteles hivatalos ügyben.
12/16 anonim válasza:
"aki viszont meg már akkor is meg tudja mondani, hogy egy ember írta-e alá a dokumentumot, ha japán betűkkel írtad volna azt alá."
Egy tárgyaláson ez esetben persze a szakértő díját is rádverik a végén, valamint nevetséges leszel a továbbiakban azok előtt akik tudnak aláírni.
Az egész lényege hogy az aláírás hitelesítése szolgál, nem arra hogy kiéld művészi hajlamaidat a neved leírásában.
13/16 anonim válasza:
jólvan akkor, látom az adrenalinszinted az egekben de én inkább alszom cső
14/16 anonim válasza:
A butaság fel tud húzni és belőled most ömlik...
15/16 anonim válasza:
Én Angliában élek, itt aláíráskor (egyébként nem csak itt) az aláírásomnak úgy kell kinéznie mint a személyimen. Pl. Kis Kata lenne a nevem, akkor az ügyintézőnek úgy mondanám a nevem, hogy "Kata Kis", de ha alá kellene írnom valamit, akkor "Kis Kata"-t írnék. Az aláírás egy olyan valami, ami berögzült az ember kezébe, ha máshogy írná, pl. csak megcserélné a vezeték- és keresztnevét, akkor ez a rutinosság elveszne. Ékezetnél ugyan így. Ha nem aláírásról van szó, akkor meg le lehet hagyni az ékezetet. Egy olyan névnél mint a "Kovács" hiába írod le "Kovacs"-nak, még így is szokatlan lesz és úgyis megkérdezik, hogy kellene kiejteni.
16/16 anonim válasza:
En Magyarorszagon is ekezet nelkul irtam ala, igy nincs nagy kulonbseg abban. De a kerdesre valaszolva ekezet nelkul hasznalom, sot a kiejteset is angolosan (itt elek) hasznalom, mert igy megsporolok egy csomo betuzest a telefonba peldaul... Nagyon elter az irott nevem felolvasasa angolul, mint ahogy magyarul mondom. Engem meg nem zavar, hogy nem "magyarul" mondom ki, ogysem erintkezek magyarokkal, az a ketto akivel meg igen, azok meg tudjak a nevemet helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!