Angol után szeretnék másik nyelvet tanulni. Gondoltam rá hogy továbbmenjek belőle felsőfokúra (most középfokúm lesz, ráadásul két bizi is belőle, egy sima és egy gazdasági) de az önéletrajzban jobban mutat ha több nyelvet beszélek.
Németet tíz éven keresztül tanultam, pár szóra emlékszem még, de a középsulis tanárom megutáltatta velem, így nem tom milyen lenne a hozzáállásom.
A spanyol egy kicsit idegennek tűnik, teljesen más mint az angol vagy a német... De a világnyelvek között az élen szerepel.
A finn teljesen véletlenül került a listára :D Azért mert Finnországban jók a munkalehetőségek és a nyelvtanuk közel áll a miénkhez.
Szóval mit válasszak? :D
2013. aug. 24. 19:18
1/8 anonim válasza:
Szerintem csináld meg a felsőfokú angolt, én csak aztán foglalkoznék (komolyan) második nyelvvel. Én angolt és németet is tanulok, de a német számomra szörnyű kínszenvedés, persze nincs is nyelvérzékem. Viszont ha felajánlanák se tanulnék helyette spanyolul (bár azt mondják nem olyan nehéz nyelv). És pedig azért, mert én a jövőmet mindenféleképpen Európában képzelem el. Persze Spanyolo. is Európában van, de engem az ország nem különösebben érdekel, ugyanúgy mint pl. Mexikó vagy Brazília sem. Így nálam az angol-német párosítás nyerő. Ha ezeket kellőképp elsajátítottam, finnül fogok tanulni. Egyrészt mert vonz észak és úgy maga Finnország, na meg a nyelv is baromira tetszik. Bár tudom, hogy ezt azon az országon kívül nem használhatom, de ha tudok két fontos nyelven, akkor a harmadikat már nem ez alapján kezdem el tanulni, hanem szeretet alapján. :))
2013. aug. 24. 19:37
2/8 anonim válasza:
Finn. Bár ha északi ország, akkor inkább a norvégot javasolnám, ott úgy tudom jobb a fizetés. Esetleg még a svédet. Én, ha minden a terveim szerint alakul, akkor dánt fogok tanulni. Viszont a dánt tartják a legnehezebbnek a kiejtése miatt, de nekem pont ezért tetszik. Nyelvtanilag hasonló a norvéggal.
Mivel németet 10 éven keresztül tanultál, talán könnyebben fel tudnád eleveníteni a már elkopott emlékeket, viszont tudom milyen érzés, amikor egy imádott nyelvet megutáltatnak veled. Én a japánnal jártam így.
2013. aug. 24. 19:39
3/8 anonim válasza:
(1! Brazíliában portugálul beszélnek. :) )
Én spanyolt és németet is tanulok, de nem tudok közöttük választani. Hasznossági sorrend miatt németet mondanám, ha USA-ba akarsz menni, akkor a spanyol (bevándorlók miatt). Finnt akkor mondom, ha tényleg ott akarsz dolgozni, egyébként nem. :)
2013. aug. 24. 19:51
4/8 anonim válasza:
Ha konnyu nyelvet akarsz akkor spanyol. Allitolag angol utan nagyon konnyu. En beszelek angolul, tanultam nemetet is de sosem szerettem ezert nem is erdekelt.Finnul is tudok kicsit, mivel itt elek, de szerintem csak akkor erdemes tanulni ha az az eletcelod hogy itt elj,amugy a nyelv nem tul nehez ha tenyleg raszanod magad.
2013. aug. 24. 20:10
5/8 anonim válasza:
Orosz?
2013. aug. 24. 20:10
6/8 anonim válasza:
A finn az összes lehetőség közül a legnehezebb.
2013. aug. 24. 20:49
7/8 anonim válasza:
Ha utálod a németet, akkor ne küszködj vele. A spanyolt javaslom következőnek, de ha életed szerelme a finn, akkor vágj bele!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!