Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Írnátok példákat, hogy ezeket...

Írnátok példákat, hogy ezeket mire mondják?

Figyelt kérdés
páva, lájtos, partiba vágjuk, ez odabasz, fain, ne agárkodjál, ne powerkedj

2013. júl. 20. 03:31
 1/4 anonim ***** válasza:

páva: háát manapság már szinte mindenkire akivel szemetek akarnak lenni, de általában azokra a fiúkra akik eléggé feltünően öltözködnek, és úgy viselkednek mint egy lány.. legalább is én ezt figyeltem meg..

lájtos: elég gyenge

partiba vágjuk: ezt őszintén szólva nem nagyon hallottam eddig.. nem tudom hogy mit takar

ez odabasz: valami nagyon tetszik

fain: valami meglepő, de mégis cool dolog történt

és az utolsó kettőt se tudom...:D

2013. júl. 20. 05:22
 2/4 anonim ***** válasza:

szerintem az utolsó kettő olyasmit jelenthet, hogy ne szólj bele, nincs semmi közöd ahhoz, ami itt folyik....persze ez csak az én véleményem :D

15l

2013. júl. 20. 11:49
 3/4 anonim ***** válasza:

páva: a plázafiúk, csillogós fülbevalós, rózsaszín pólós, stb. műb..zigyerekek, eredete: P.á.w.a. = pólus, árkád, westend, aréna

lájtos: gyenge, az angol "light" szó magyar képzővel ellátott alakja

partiba vág: én ennek egy jelentését ismerem, ha 3-an szexelnek együtt, általában a két férfire mondják hogy partiba vágja a nőt... gondolom érthető okokból.

ez odabasz: ez király, ez nagyon jó, ez durván jó, azta

fain: király, jó, az angol "fine"-ból ered. Nincs meglepett fenhangja úgy ahogy az első állítja. Simán annyi, hogy jó.

ne agárkodjál: az agárkodni tudtommal menőznit, felvágnit jelent (jár a szája, nagyokat mond). Az eredete számomra nem tiszta, de mivel használjuk a "ne ugassál" formát is arra, aki nem tudja befogni a száját, előfordulhat, hogy az agárkutyából ered.

ne powerkedj: ugyanez. Ne menőzz, nyugodj el.

2013. júl. 20. 15:54
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2013. júl. 20. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!