Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek melyik a legszebb...

Melcsii29 kérdése:

Szerintetek melyik a legszebb angol szó?

Figyelt kérdés

2013. júl. 16. 12:55
1 2
 11/12 hunbula ***** válasza:

Shinjike, szerintem a legtöbb itt felhozott szó fonetikailag is megfelel a kritériumnak. A szavaknak pedig igenis számít a jelentése, azért vannak. Lehet versenyeztetni külön, hogy melyik a legszebb a hangalakja, de ahhoz, hogy valamit szóként felismerjünk, kell a jelentés is. És az pedig igenis fontos, mert belső érzelmeket, értékrendet fejez ki - és mivel szavakban, a nyelvvel magával gondolkodunk, a szó szépségének megítélésekor a jelentés gyakorlatilag elvonatkoztathatatlan. (Kivéve ugye a régi jó módszer, hogy addig ismételgeted, amíg el nem veszíti a jelentését - de azon a szinten már a hangalak is természetellenesnek fog tűnni.)

tl;dr Nem baj az, hogy belekalkulálják az ítéletükbe a jelentést is. Egyébként én úgy hallottam, a külföldiek szerint a fülolaj a legszebb magyar szó - mi magyarok azért csak ellenkeznénk ezzel, nem? :)

2013. júl. 19. 15:39
 12/12 anonim ***** válasza:
Shinjike: Én pl. az erőszakot írtam, vagy egy másik hozzászóló az uborkát. Mond már el ezekben mi a szép? :D A legszebb magyar szó meg én is úgy tudom, hogy a fülolaj, ahogy előttem is írták.
2013. júl. 19. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!