Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki aki tud németül,...

Valaki aki tud németül, segítene egy kicsit?

Figyelt kérdés
Rajzoltam valakiről egy portrét, egy német emberről, kiraktam facebookra, megjelöltem rajta. Írtak egy csomó kommentárt németül, így szép, úgy szép, és valaki írt egy ilyet: "XY(a rajzon szereplő ember neve) in 16:9!" Nem értem, mi az, hogy az XY 16:9-ben. Erre a következő kommentár a lerajzolt embertől van: "Ohne viel Lachen hätte ich bestimmt weniger Falten, hihi. Ich lache eben einfach gerne. Übrigens hat mein Zahnarzt gemeint, dass mein Zahnfleisch etwas nach oben gezogen wird und somit die Zahnhälse frei gelegt werden, weil ich so eine extrem ausgeprägte Gesichtsmuskulatur habe vom vielen Grinsen. Jetzt brauche ich eine Zahnpasta für empfindliche Zähne." Nem igazán értem, hogy minek magyaráz itt nekem a fogairól, meg hogy pontosan mit is magyaráz, oké, hogy látszanak a fogai a rajzon meg a ráncok mert nevet a képen, de akkor is fura nekem amit írt, meg van-e köze a 16:9-es emberkéhez ennek, mert utána ő azt írta, hogy "Das mit dem Zahnfleisch schau ich mir am Montag aus der Nähe an!! Hör grade dein Interview nebenbei - sehr schön gemacht, mein Lieber!" Na szóval.. most ez mi? Nem értem, hogy egyáltalán ez nekem szól-e. Fogalmam sincs, mégis mit írhatnék én rá, meg mi ez. Valaki segítsen megérteni légyszíves.
2013. júl. 4. 12:09
 1/4 anonim ***** válasza:

'sehr schön gemacht, mein Lieber!' ez az, hogy szép munka

Az első felét nem teljesen értem.

'Ohne viel Lachen hätte ich bestimmt weniger Falten, hihi. Ich lache eben einfach gerne. Übrigens hat mein Zahnarzt gemeint, dass mein Zahnfleisch etwas nach oben gezogen wird und somit die Zahnhälse frei gelegt werden, weil ich so eine extrem ausgeprägte Gesichtsmuskulatur habe vom vielen Grinsen. Jetzt brauche ich eine Zahnpasta für empfindliche Zähne.'

Itt arról van szó, hogy a képen nem sokat nevetett az illető így kevesebb a ránca. De szeret nevetni. Meg, hogy valami fogorvos azt mondta, hogy az íny felhúzta egy kicsit a nyakát /ezt nem értem/ mert erős az arcizma a sok mosoly miatt. És, hogy kell a fogkrém mert érzékenyek a fogai.

2013. júl. 4. 12:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de bocsi, nem kötekedni akarok, de ez így nem túl jó fordítás. Közben sokat gondolkoztam rajta hogy mi lehet, szerintem azt írta, hogy ha nem nevetne ennyire, biztosan kevesebb ránca lenne, de azért szívesen nevet. Egyébként azt mondta a fogorvosa, hogy az ínye feljebb költözött ezért kilátszik a fognyaka, mert egy ilyen ausgprägte(különös?) arcizomzata van a sok vigyorgástól. Most kell neki egy érzékeny fogakra való fogkrém. Erre írta a másik, aki előtte írta hogy 16:9-ben (erről még mindig fogalmam sincs, hogy mégis mit jelenthet), na szóval ő írta, hogy majd hétfőn megnézi közelebbről ezt a fogínyes dolgot. Amúgy épp az illető interjúját nézi - szép munka. Csak azt nem tudom, hogy a szép munka neki vagy nekem szól, de mindegy is. Tehát nem is a fordítással van a bajom, nem is igazán ezért tettem fel a kérdést, bár azért nem vagyok biztos benne, hogy azt jelenti amit írtam. Egyszerűen nem értem, hogy ezt most minek és mire írta, egyáltalán tetszik-e neki a rajz. Főleg azt az "in 16:9" részt nem értem, gőzöm sincs mire vonatkozik. Választ se igazán tudok írni neki. Bocs, tudom, hogy kicsit hülye a kérdésem.
2013. júl. 4. 13:23
 3/4 anonim ***** válasza:

1 Ha nem jó fordítás old meg magad. Akkor nincs probléma.

2 Kemény 1x voltam német órán akkor is betévedtem. Tehát örülj, hogy ennyit kibírtam csikarni magamból

2013. júl. 5. 14:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Jó, mondtam én, hogy nem kötekedni akarok, egyáltalán nem rosszindulattal mondtam, amit mondtam. És meg is köszöntem a válaszod, hogy azért szántál rám időt és foglalkoztál a kérdésemmel..
2013. júl. 5. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!