Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha csak úgy szeretnék nyelvet...

Ha csak úgy szeretnék nyelvet tanulni mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Olasz és a spanyol néztem ki ezek közül melyiket kéne választani? Melyiknek könnyebb a kiejtés és a nyelvtana? De ha van valakinek más ötlete szívesen meghallgatom.
2013. jún. 30. 17:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Én az olaszt ajánlom, szép, dallamos, az ország kultúrája figyelemre méltó és európai szinten meghatározó, és nem utolsó sorban közel van hozzánk, vonattal, busszal is elviselhető idő alatt Velencében vagy mondjuk és gyakorolhatod a nyelvet.

Persze a spanyol is szép, de azt nem ismerem.

2013. jún. 30. 19:55
 2/3 anonim ***** válasza:
Amelyikhez több a kedved. Én a spanyolt választottam, nem bántam meg. De az angol az alap, ha azt már tudod, akkor tök mindegy milyen nyelv a második. Viszont ha nagy a lelkesedésed, az nagyban megkönnyíti a tanulást, úgyhogy azt válaszd, amelyikhez a szíved jobban húz. Kiejtés és nyelvtan szempontjából nem jelentős a különbség a kettő között.
2013. júl. 1. 12:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is lehet a spanyol, bár már szinte mindenütt beszélnek angolul, szóval a második nyelv, arra kell, hogy letehesd az érettségit (legalábbis jelenleg így tudom).

Még lehetőség az orosz, mert ha gazdasági útra lépsz, még hasznodra válhat.

2013. júl. 1. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!