Ki hány évesen kezdett nyelvet tanulni? És milyen szintig tanultál meg, mennyi idő alatt?
11 évet tanultam angolt, 6 évet spanyolt, és 2 éve tanulok franciául, és tervezem már az oroszt is.
20/L
Angolt 14 éve, felsőfokú szinten vagyok (plusz hamarosan meglesz az anglisztika szakos diplomám).
Németet 4 évig tanultam, lett egy középfokúm, de utáltam, úgyhogy hamar el is felejtettem.
Portugált 3 évig, szintén lett egy középfokúm, de lassan egy éve nem használom, így nagyon felejtem:S
Spanyolt pár hónapja tanulok magamtól, szinte minden nap több órát foglalkozom vele (filmnézés, olvasás, fordítás stb.), úgyhogy ez is kezd elég jól menni. Felsőfokú a cél másfél éven belül.
nem nyelviskolákban tanultam, nincsenek vizsgáim. tanulási forrás, tudászint:
magyar - otthon - anyanyelv
szlovák - szlovák óvoda, szlovák iskolák, környezet, munkahely, mindennapi gyakorlás - anyanyelvi szinten, keleti nyelvjárásokon is
orosz - iskola, értségi + felejtés - 60% tudás
német - utca, alapiskola, + felejtés - 20% tudás
roma - munkahely - 30%
ruszin - iskolatársaktól, munkahelyen - 50%
cseh - olvasás, tévé, rádió - 90%
angol - gyorstalpaló kurzus - 20%
eszperantó - tanfolyam, barátnő, olvasás + felejtés - 40%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!