Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ki hány évesen kezdett nyelvet...

Ki hány évesen kezdett nyelvet tanulni? És milyen szintig tanultál meg, mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
Elsősorban azokra lennék kíváncsi, aki mondjuk 30 felett kezdett neki, nulláról. De minden más válasz érdekel. :) Köszönöm.
2013. jún. 13. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:
ööö. Öreg vagyok már. Oroszul 9 éven át tanultam, jól ment, de ma egy pohár vizet nem tudnék kérni, mivel nem használtam sehol. Németül 10 évig tanultam, kimentem Németországba egyetemre, és nem értettem egy büdös szót sem 1 hónapig, utána nagyon ment. Amerikába úgy mentem ki, hogy annyit tudtam angolul, hogy "I love you", de egy éven belül majdnem anyanyelvi szinten megtanultam a nyelvet.
2013. jún. 13. 21:43
 2/9 anonim ***** válasza:

11 évet tanultam angolt, 6 évet spanyolt, és 2 éve tanulok franciául, és tervezem már az oroszt is.

20/L

2013. jún. 13. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Angolt 14 éve, felsőfokú szinten vagyok (plusz hamarosan meglesz az anglisztika szakos diplomám).

Németet 4 évig tanultam, lett egy középfokúm, de utáltam, úgyhogy hamar el is felejtettem.

Portugált 3 évig, szintén lett egy középfokúm, de lassan egy éve nem használom, így nagyon felejtem:S

Spanyolt pár hónapja tanulok magamtól, szinte minden nap több órát foglalkozom vele (filmnézés, olvasás, fordítás stb.), úgyhogy ez is kezd elég jól menni. Felsőfokú a cél másfél éven belül.

2013. jún. 13. 22:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja és 22/L voltam.
2013. jún. 13. 22:45
 5/9 mustafa33 ***** válasza:
2 évesen németet, 4 évesen tótot, 10 évesen oroszt. ☺
2013. jún. 13. 23:59
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm minenkinek! :)
2013. jún. 16. 16:43
 7/9 mustafa33 ***** válasza:
és még 34 évesen angolt, 28 évesen eszperantót.
2013. jún. 17. 22:35
 8/9 mustafa33 ***** válasza:
ja kihagytam a legfontosabbat, 22 évesen a kárpáti romát.
2013. jún. 17. 22:36
 9/9 mustafa33 ***** válasza:

nem nyelviskolákban tanultam, nincsenek vizsgáim. tanulási forrás, tudászint:

magyar - otthon - anyanyelv

szlovák - szlovák óvoda, szlovák iskolák, környezet, munkahely, mindennapi gyakorlás - anyanyelvi szinten, keleti nyelvjárásokon is

orosz - iskola, értségi + felejtés - 60% tudás

német - utca, alapiskola, + felejtés - 20% tudás

roma - munkahely - 30%

ruszin - iskolatársaktól, munkahelyen - 50%

cseh - olvasás, tévé, rádió - 90%

angol - gyorstalpaló kurzus - 20%

eszperantó - tanfolyam, barátnő, olvasás + felejtés - 40%

2013. jún. 17. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!