Hogy keressek rá olyan nevekre, amiket szinte minden nyelven ugyanúgy írunk?
Ezt a nevet a világ összes országában ugyanúgy írják:
Saeid Mohammadpourkarkaragh
Sőt a tiédet sem írhatják másképp!
Talán végződés alapján. Pl. az -a végű női nevek valószínűleg sok nyelvben nagyon hasonlóan íródnak. Ezek angol megfelelője viszont nem jó, mert ott általában -e-re végződnek (Pl. Anna - Anne; Éva - Eve), de pl. németben bejöhet (ott: Anna, Eva, és talán olaszul is ugyanígy).
Az -o végű férfinevek között is akadhat ilyen.
A kérdés: milyen nyelvekre gondolsz, esetleg hottentottára, szuahélire is, vagy szláv nyelvekre, germán nyelvekre, egyébre? Mert pl. az angolban az -a végződés viszonylag ritka, kevés ilyen nevet találni, míg a németben és az újlatin nyelvekben előfordulhat ilyen. Ha a spanyolra is kíváncsi vagy, ott elég ritkák a kettőzve írt mássalhangzók, így olyan neveket érdemes megnézni, amelyekben nincs kettőzött mássalhangzó.
Szerintem pl. a Maria és a Mario sok nyelven ugyanúgy lehet.
George németül Georg, majdnem ugyanúgy írják.
Paul talán több nyelven is így íródik.
Első hozzászólónak: Google fanatikusok máshol éljék ki a fanatizmusukat. Igen, jó barát a google, de ebben az esetben nem sokat segít. Nem tudom, kinek lenne kedve a neveket sorban a gugliba beírogatni, és nézegetni mindenféle nyelvre állítva, nagyon macerás lenne.
Szuper, utolsó megértette, mire gondolok!:) Negyedik, neked köszönöm, hogy ennyi időt szántál rám!:)
Drága Google-ös barátaim! Momentán ezzel egy törlésnyit sem érek. Átfogalmazom: mit írjak a Google-be? Nincsenek konkrét ötleteim, hanem egy listát szeretnék végignézni. Azt, hogy "international names", már próbáltam, nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!