Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért hiszik azt az emberek,...

Miért hiszik azt az emberek, hogy ha tagoltan beszélnek MAGYARUL egy külföldihez akkor Ő majd megérti őket?

Figyelt kérdés

Nagyon utálom....Pár napja láttam, hogy egy csoport német túrista kérdez valamit egy nőtől aki hangosan, artikulálva, tagoltan mintha egy gyengébb felfogású gyerekhez beszélne ezt mondja:

NE-EM BEE-SZÉÉ-LEEK NÉÉ-MEE-TÜÜL.

Szerencsétlen túristák meg csak álltak ott és nem értették mi van.. Én gyorsan oda mentem és megkérdeztem beszélnek-e angolul. Hát beszéltek. Kiderült, hogy csak jegyet akartak venni az automatából de a gép nem fogadta el a pénzüket és azt nem értették...:/ Mikor odamentem hozzájuk a nő gyorsan lelépett még valamit odaszólt nekem, hogy nem értik amit mond...Hű...-___-\'

2009. szept. 20. 12:23
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
Mert hülyék az emberek, nem használják az agynak nevezett csökevényes valamit a fejükben. Jobbat nem tudok :(
2009. szept. 20. 12:34
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Azért egy szemernyi igazság van benne: ha nem mondasz semmit, csak kukán nézel, akkor esélytelen, hogy bármit is megértenek. Ha mondasz valamit, akkor a hangsúlyból, vagy abból, hogy 1-2 szót ismer (mondjuk a "nem"-et) - már felfoghat valamit.
2009. szept. 20. 12:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
bizony, ez ne mhülyeség, ha lassan és tagoltan mutogatva mondja valaki hogy mivan gyorsabban érted meg
2009. szept. 20. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:
85%
Azért mert nem beszélnek idegen nyelveket, a 35-ös generáció nagy többsége csak oroszt tanult. Bennük van a segítőszándék, még ha magyarul is. Most az a nő legalább nem szó nélkül ment el, hanem megpróbálta elmondani, hogy hiába szólnak hozzá:)
2009. szept. 20. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az is több a semminél, ha lassan, tagoltan beszél, mert lehet, hogy a csoportban valakik tudnak 1-2 szót magyarul, vagy felismernek tulajdonneveket / nemzetközi szavakat. Szóval kár ezen a témán izgágáskodni.
2009. szept. 20. 19:02
 6/6 anonim ***** válasza:
60%
azért annyit tudhatna mindenki: kein Deutsch, no english!:D
2010. máj. 14. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!