Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelven lehet a legszeb...

Melyik nyelven lehet a legszebben verselni?

Figyelt kérdés
2013. márc. 9. 20:05
1 2
 11/15 anonim válasza:
Kínaiul!
2013. márc. 14. 14:58
 12/15 KovA1963 ***** válasza:

Szerintem a magyar igen jó.

Úgy gondolom, hogy olyan nyelveken, ahol a magán és mássalhangzók használata kiegyensúlyozott, a hangok változatosak a magánhangzók szemantikai értelemben "erősek" - információhordozók és nem csak holmi lenyelt kötőhangok.

Ezeknek a kritériumoknak a magyar megfelel - de bizonnyal más nyelvek is.

2013. márc. 14. 16:01
 13/15 Kovamixi válasza:
A magyar a legszebb szerintem is, de az eszperantót is sok helyen megértik, nem csak német és angol nyelvterületen....
2013. márc. 16. 21:45
 14/15 B.Toma válasza:
Attól függ mit jelent az hogy "szebben". Ha szavak változatosságára, gazdag kifejezőképességre gondolsz, akkor a magyar vagy német nyelv. Ha a hangzására, ritmusra, dallamosságára, akkor csakis valamelyik latin nyelv, olasz, francia, vagy spanyol jöhet szóba, vagy pedig az angol. Sajnos a magyar nyelv ezen a téren nem valami szép mások fülének, túl kemény a kiejtése, nem túl dallamos, és sok benne az e-hang ami egy kicsit "mekegőssé" teszi egy idegen fülnek.
2013. márc. 17. 15:38
 15/15 Árpi4 ***** válasza:

Olaszul szólnak leg szebben a versek, persze ez nem véletlen, hiszen a Latinhoz ez a nyelv hasonlít a leg jobban.

A második a magyar nyelv, nem kell bemutatnom, ritmusos, jól alliterálható, és kifejező készsége a legjobb a Világon.

Után francia, és az angol sem túl rossz. És olvastam német verseket is, és csodaszépek.

Alighanem vagy 2 éve sorolta egy amerikai nyelvész a nyelv szépségversenyben a "magyart" a II.-ik helyre. Az olaszt ugyanis nem lehet legyőzni, de nem is baj, én ugyanis roppantul kedvelem.

2013. márc. 26. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!