Azonos anyanyelvű, de eltérő akcentusú párnak milyen akcentusú gyermeke lesz?
Csak érdekességképpen kérdezem. Feltételezem, hogy az anyjáét fogja inkább utánozni, esetleg némi keveredéssel (?). Leszámítva azt az esetet, ha az apa jóval több időt tölt együtt a gyermekével, mint a gyerek anyja.
Számít a környezet akcentusa? Pl. az apa akcentusának megfelelő kulturális közegben is az anyjáét fogja átvenni a gyermek?
Köszi a válaszokat. :) Eddig az én elképzelésemhez hasonló válaszok érkeztek egyébként. :)
Akinek még van meglátása -akár hasonló, akár az eddigiektől eltérő-, ne habozzon, mint a Tomi mosópor. :)
Szerintem nem a szülők akcentusától függ.
Pl. külföldi összeismerkedik Angliában és ott is telepednek le. Ugye mind a ketten különféle akcentussal beszélnek angolul. Azonban a gyerek ettől eltekintve akcentus nélkül fogja beszélni az angolt, mert a TV-ben, a dadustól, bébiszittertől, az óvodában, iskolában, ezt fogja hallani.
Ellenben pl., ha itt Magyarországon telepednek le és mindkettőjük anyanyelve a magyar, de ez mellett szeretnének a gyereket angolul tanítani, mert mind ketten jól tudnak (ugye ilyen esetben is más az akcentus, bár kisebb eltéréssel) akkor fogalmam sincs. Szerintem egy saját akcentus fog kialakulni, ill. függ attól is, hogy milyen behatások érik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!