Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az alábbi mondat...

Mit jelent az alábbi mondat (német)?

Figyelt kérdés
Der "Aschermittwoch" heißt so, weil an diesem Tag die katholischen Prester die Gläubigen mit einem Kreuz aus Asche auf der Stirn zeichnen.

#német #fordítás #jelentés #Was bedeutet das?
2013. febr. 12. 14:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Pontosan nem tudom lefordítani, de ezt jelenti.

Hamvazószerda, így nevezik, mert ezen a napon a katolikus pap a hívek homlokára hamuval keresztet rajzol.

2013. febr. 12. 14:34
 2/6 anonim ***** válasza:

weil an diesem Tag mert ezen a napon

Die katolischen Priester a katolikus papok

die Glaubigen hívők

mit einem Kreuz egy kereszttel

aus Asche hamuból

auf der Stirn a homlokukra

zeichnen rajzolni

Der "Aschermittwoch" hamvazószerda

2013. febr. 12. 14:42
 3/6 A kérdező kommentje:

A Hamvazószerda név a katolikus papok a hívők homlokára hamuból rajzolt keresztre felel meg.

Én így fordítottam, csak azt hittem, h vki majd egy jobbat ír.

Köszi amúgy!

2013. febr. 12. 14:59
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

Der "Aschermittwoch" heißt so, weil an diesem Tag die katholischen Priester den Gläubigern mit Asche einem Kreuz auf den Stirn zeichnen.

--------

Azért hívják hamvazószerdának, mert a katolikus papok ezen a napon a keresztyének homlokára hamuval egy keresztet rajzolnak.

2013. febr. 12. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:

kezdjük ott, hogy eleve nem helyes a fenti mondat.... egyrészt nem kereszttel rajzolnak a papok, hanem keresztet.

ez eredeti mondat így lenne helyes:

Der "Aschermittwoch" heißt so, weil an diesem Tag die katholischen Prester den Gläubigen mit Asche ein Kreuz auf die Stirn zeichnen.

A jelentése:

A "hamvazó szerdát" azért hívják így, mert ezen a napon a katolikus papok a hívőknek a homlokukra egy keresztet rajzolnak hamuval.

2013. febr. 13. 03:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Vagyis

a hívők homlokára

2017. márc. 9. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!