Tudnátok nekem segíteni megtanulni oroszul?
Ha angolul tudsz egy kicsit, akkor segíthet:
Először mindenképpen ezt kell tudnod hozzá, enélkül nem megy. Az első oszlop a gépelt, a második az írott. A hangértékek a kiejtésben. Aztán ezek után már nem nehezebb a dolog mint az angol és a német, legalábbis szerintem.
Ezért nehéz neten tanulni... Mi úgy kezdtük hogy szóban tanultuk meg a bemutatkozást: "minyá závut xy (az én nevem) já sztyudjentká (egyetemista vagyok), já vingjerká (magyar-lány- vagyok)" stb.. bár ha ezt oroszos látja sírva fakad hogy kiejtés szerint írtam le :D aztán elkezdük leírni cirillel. Pl. "minyá závút" kiejtés cirillel: Меня зовут Ennek jelentése: így hívnak. De pl. kézzel írva máshogy néz ki.
Egyébként ezt az oldalt néztem, nekem nem tűnik rossznak:
A magam részéről annyit tudok neked segíteni, hogy küldök tankönyvet, ami megvan pdf-ben meg a füzetemet szkennelve. (ha gondolod írj privit) De szerintem magadtól elég nehéz akkor is megtanulni. Családban sem tud senki oroszul? Arra gondolok hogy a szüleinknek még kellett tudni. Legalábbis az enyéimnek igen, sőt még tesóm is tanult :)
Túl sokat talán nem segít, de valamicskét, ez a félkész gyűjtemény azokról a szavakról, amik hasonlóak ill. megegyeznek a magyar és az orosz nyelvben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!