Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tudnátok nekem segíteni...

Tudnátok nekem segíteni megtanulni oroszul?

Figyelt kérdés
Akinek van ideje esetleg kedve az segíthetne, mert nagyon nehéz nyelv szerintem és nekem fontos lenne megtanulnom. Előre is köszönöm.
2012. dec. 2. 21:20
 1/7 anonim válasza:

Ha angolul tudsz egy kicsit, akkor segíthet:

http://www.youtube.com/user/RussianPlus

2012. dec. 2. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát szerintem neten elég nehéz tanulni.. én fél éve tanulom heti 2 órában csak, de az írást kell elég jól tudni, ahhoz pedig nem árt ha tanár látja. Sehogy sincs lehetőséged arra, hogy "élőben" tanuld?
2012. dec. 2. 21:45
 3/7 A kérdező kommentje:
sajnos nincsen :(
2012. dec. 2. 21:57
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

Először mindenképpen ezt kell tudnod hozzá, enélkül nem megy. Az első oszlop a gépelt, a második az írott. A hangértékek a kiejtésben. Aztán ezek után már nem nehezebb a dolog mint az angol és a német, legalábbis szerintem.

2012. dec. 2. 22:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Tudom ezzel van a legnagyobb bajom :S De hogy kezdjem ezt megtanulni na ebbe segitsetek?
2012. dec. 2. 22:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezért nehéz neten tanulni... Mi úgy kezdtük hogy szóban tanultuk meg a bemutatkozást: "minyá závut xy (az én nevem) já sztyudjentká (egyetemista vagyok), já vingjerká (magyar-lány- vagyok)" stb.. bár ha ezt oroszos látja sírva fakad hogy kiejtés szerint írtam le :D aztán elkezdük leírni cirillel. Pl. "minyá závút" kiejtés cirillel: Меня зовут Ennek jelentése: így hívnak. De pl. kézzel írva máshogy néz ki.

Egyébként ezt az oldalt néztem, nekem nem tűnik rossznak:

[link]

A magam részéről annyit tudok neked segíteni, hogy küldök tankönyvet, ami megvan pdf-ben meg a füzetemet szkennelve. (ha gondolod írj privit) De szerintem magadtól elég nehéz akkor is megtanulni. Családban sem tud senki oroszul? Arra gondolok hogy a szüleinknek még kellett tudni. Legalábbis az enyéimnek igen, sőt még tesóm is tanult :)

2012. dec. 3. 17:59
 7/7 webnyelv ***** válasza:

Túl sokat talán nem segít, de valamicskét, ez a félkész gyűjtemény azokról a szavakról, amik hasonlóak ill. megegyeznek a magyar és az orosz nyelvben:

[link]

2012. dec. 4. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!