Az orosz csak szerintem qrva nehéz nyelv?
Csak csodálkozom, hogy amikor régi orosztanárokkal vagy a szüleimmel beszélgetek, akkor valahogy erről sosem esik szó. Mindenki a németet tartja nagyon nehéznek, de szerintem sehol nincs az oroszhoz képest. Hogy lehet pl. helyesen megtanulni a befejezett-folyamatos igepárok használatát? Tanulom egy ideje, de még nem állt rá az agyam. A németről születnek ilyen írások:
De én inkább az oroszról írnék ilyet...
Nem tudom, mi lehet az oka. Nekem az orosz ezerszer könnyebb volt, mint az angol, pedig mindenki az angolról írja, hogy hű de könnyű. Biztos mindenkinek megvannak a maga gátjai. Ne add fel! Én Rád szavazok.
Sok sikert!
Pontosan ezt nem értem, mert mindenki ilyesmiket mond.
Nos, számomra ezek a nehézségek benne:
-ragozás: ok, ezt le kell nyelni, meg kell tanulni, de azért a főnév+melléknév de főleg a SZÁMNÉVragozás már elég sok együtt.
-sok dolgot egyenként meg kell tanulni, mint pl. a fentebb említett ragozás meg a 2-3-4 5-20-ig rendszer, amit nagyon be kell gyakorolni, hogy automatikus legyen
-ráadásul logikátlannak is tűnik. Megtanuljuk, hogy az elöljárós esettel képezzük a hol? kérdésre válaszoló helyhatározót és tárgyesettel a hova? kérdésre válaszolót: aztán kiderül, hogy tárgyesettel képezzük a hét napjaiból vett időhatározókat is. Na jó, nem baj. de aztán kiderül, hogy au évre vonatkozó időhatározó az elöljárós eset, a hónapra vonatkozó eszközhatározós eset, az órára vonatkozó meg valahogy egyik se... Az "egyszer egy héten" "raz v nyegyelju", az előző héten "v proslój nyegyelje". A napra vonatkozó időhatározót v-vel képezzük, de a "másnap" "na drugoj gyeny".
-de amitől a legjobban kiakadok, az az igeszemlélet. Már most érzem, hogy ezzel lesz a legtöbb bajom. Az egyik dolog megtanulni az igék két alakját, a másik a használatukat szerintem a második baromi nehéz. Mennyi idő belejönni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!