Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az orosz csak szerintem qrva...

Az orosz csak szerintem qrva nehéz nyelv?

Figyelt kérdés

Csak csodálkozom, hogy amikor régi orosztanárokkal vagy a szüleimmel beszélgetek, akkor valahogy erről sosem esik szó. Mindenki a németet tartja nagyon nehéznek, de szerintem sehol nincs az oroszhoz képest. Hogy lehet pl. helyesen megtanulni a befejezett-folyamatos igepárok használatát? Tanulom egy ideje, de még nem állt rá az agyam. A németről születnek ilyen írások:

[link]

De én inkább az oroszról írnék ilyet...

2012. nov. 18. 11:47
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
szerintem nem oly nehéz nyelv az orosz... a német nekem nehezebb :D
2012. nov. 18. 12:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mi lehet az oka. Nekem az orosz ezerszer könnyebb volt, mint az angol, pedig mindenki az angolról írja, hogy hű de könnyű. Biztos mindenkinek megvannak a maga gátjai. Ne add fel! Én Rád szavazok.

Sok sikert!

2012. nov. 18. 13:38
 3/5 A kérdező kommentje:

Pontosan ezt nem értem, mert mindenki ilyesmiket mond.

Nos, számomra ezek a nehézségek benne:

-ragozás: ok, ezt le kell nyelni, meg kell tanulni, de azért a főnév+melléknév de főleg a SZÁMNÉVragozás már elég sok együtt.

-sok dolgot egyenként meg kell tanulni, mint pl. a fentebb említett ragozás meg a 2-3-4 5-20-ig rendszer, amit nagyon be kell gyakorolni, hogy automatikus legyen

-ráadásul logikátlannak is tűnik. Megtanuljuk, hogy az elöljárós esettel képezzük a hol? kérdésre válaszoló helyhatározót és tárgyesettel a hova? kérdésre válaszolót: aztán kiderül, hogy tárgyesettel képezzük a hét napjaiból vett időhatározókat is. Na jó, nem baj. de aztán kiderül, hogy au évre vonatkozó időhatározó az elöljárós eset, a hónapra vonatkozó eszközhatározós eset, az órára vonatkozó meg valahogy egyik se... Az "egyszer egy héten" "raz v nyegyelju", az előző héten "v proslój nyegyelje". A napra vonatkozó időhatározót v-vel képezzük, de a "másnap" "na drugoj gyeny".

-de amitől a legjobban kiakadok, az az igeszemlélet. Már most érzem, hogy ezzel lesz a legtöbb bajom. Az egyik dolog megtanulni az igék két alakját, a másik a használatukat szerintem a második baromi nehéz. Mennyi idő belejönni?

2012. nov. 18. 18:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
mindenki más fajta... én nekem könnyebb sokkal az orosz... viszonylag azért mert már szlovákul tudok... de a szlovák még nekem mindig nehezebb mint akármelyik szláv nyelv... :D
2012. nov. 18. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Tényleg nehéz az orosz, pedig korábban már tanultam, most újra kezdtem, német és angol felsőfok után. A német semmi az oroszhoz képest, a németben minden olyan mint az 1x1, nagyon logikus, az oroszban ez nem mondható el. Pl. az általad említett v/na elöljárószók használata kiakasztó. Mire úgy érzi az ember, hogy talált egy vezérfonalat az adott nyelvannál, jó pár kivétellel előáll a könyv.
2016. jan. 2. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!