Berlinben hogyhogy meg lehet élni némettudás nélkül is?
Figyelt kérdés
Fent vagyok egy nemzetközi társkeresőn (mondjuk nem ez a lényeg most:D), de meglepődve tapasztaltam, hogy nagyon sok berlini felhasználó nem is beszél németül: külföldiek és csak az anyanyelvükön és angolul beszélnek. Hogy lehet így ott megélni?2012. nov. 15. 19:28
1/4 anonim válasza:
Hát a török negyedben, így is lehet falafelt árulni.
2/4 anonim válasza:
Úgy lehet Berlinben megélni német nyelvtudás nélkül, ahogy Londonban angol nyelvtudás nélkül.
Minden ilyen nagyvárosban vannak olyan negyedek, amelyeket az első válaszoló mondott, Londonban is vannak részek ahol azt hittem hogy a pakisztáni a hivatalon nyelv.
3/4 anonim válasza:
Ahogy írja a kérdező, puszta angollal is sokan boldogulnak, bár nem lehet kellemes, hogy nem nagyon tudnak ismerkedni munka után.
4/4 anonim válasza:
Ugy hogy nagyon sok a nemetül nem, vagy csak gyengen beszelö külföldi, es hogy a nemetek közül is nagyon sokan beszelnek jol angolul, különösen Berlinben. Berlin eleg nemzetközi. Lehet boldogulni nemettudas nelkül, ha pl. egy olyan vallalatnal dolgozol, ahol angol a munkanyelv es a kollegak közül is sokan külföldiek, akkor meg jol is tudod erezni magad. Persze sokkal könnyebb minden, es jobban tudsz a helyiekkel ismerkedni, ha tudsz nemetül. En is itt elek Berlinben, sajat tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!