Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért van az, hogy az egyik...

Miért van az, hogy az egyik osztálytársam v helyett w-t ír? Mi értelme van ennek? Honnan származik?

Figyelt kérdés
Gondolom a korosztályomra már rájöttetek.
2009. aug. 11. 16:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme, csak menőzés. Azt hiszi hogy különlegesebb, vagy egyedibb, hogy v helyett w-t, i helyett y-t vagy ee-t, ksz helyett x-et ír. Szerintem szánalmas, és olvashatatlan.
2009. aug. 11. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A mobiltelefon billentyűin a tuv van egy számjegyen, tehát a v-hez háromszor kell gombot nyomni, a 9-esen viszont a w az első, tehát egy gombnyomással el lehet intézni. Elég hülye, lusta szokás.
2009. aug. 11. 16:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Az is lehet hogy elromlott a V gomb, és ezért ír W-t, de elég csekély ennek a valószínűsége.
2009. aug. 11. 16:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Annyi értelme van, mint az i helyett y -nek vagy a mien, vok, tom szavaknak. Magyarul semmi, csak azt gondolja, hogy ettől egyedi, pedig pont ettől áll be a csordába.
2009. aug. 11. 16:57
 5/9 A kérdező kommentje:

Én se látom az értelmét, sőt, az egész "chat-nyelv"nek sem.

Megkérdeztem tőle, hogy miért ír így, erre azt válaszolta hogy "így jobb helyen van". Nagyon. -.-

2009. aug. 11. 17:05
 6/9 anonim ***** válasza:
én a mobilba használom, rövidebb :D
2009. aug. 14. 18:39
 7/9 anonim ***** válasza:

én is lerövidítem a szavakat, de csak msn-en, vagy sms-ben, így gyorsabban tudok írni, de egyátalán nem gondolom hogy ez menő lenne

i helyett nem írok y-t, v helyett se w-t

csak: tom, tod, sztem, vok, mek ilyenek

2009. aug. 24. 12:14
 8/9 anonim ***** válasza:
A vagyok helyett vok az még elmegy. Egyébként undorító, hogy a mai fiatalok hogy elkurvúltak, a nyelvhasználat terén is. Szomorú, hogy ezzel a nyelvünk is teljesen elhasználódik, és rengeteg az idegen szó.
2009. aug. 24. 13:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Légyszíves ne általánosíts.
2009. aug. 24. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!