Hogyan tudnék a leghatékonyabban angolul megtanulni?
Szoktam angolul filmet nézni,magyar,vagy angol felirattal,zenéket szöveggel együtt hallgatom(mármint közben nézem a szövegét),szoktam angolul képregényeket olvasni,zenéket,játékokat fordítani,ismerősökkel angolul beszélni,szótárból is szoktam szavakat tanulni. De ezen kívül még,hogyan tudnám magam fejleszteni tanár nélkül?
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
Köszi! :)
A sorozatnézéssel nem lesz gond,már így is függő vagyok! :)
Ki kell menni angol nyelvterületre, annál hatékonyabb nincs. Ha nem jutsz ki, akkor keress lehetőleg angol anyanyelvű társalkodópartnert, a lakóhelyeden, Skype-on, chatboard típusú oldalakon és beszélgess velük hangkapcsolaton át.
A olvasás, szótárazás, nyelvtan, nyelvészeti szabályok, szavak biflázása semmit nem ér. Beszélni kell sokat, gyakorolni. Törekedj rá, hogy beszéd közben ne magyarul gondold ki a mondanivalód, és ne fordítgasd magadban angolra, hanem próbálj kész kifejezésekkel dolgozni, mondd, ami angolul az eszedbe jut. Ne félj a hibák elkövetésétől, hogy helytelenül mondod, ejted, a hibákból tanulsz. A beszéd a legfontosabb, ha az jól megy, akkor az írás sem lesz nehéz.
Szia! Magyarországon múködő taníttatással foglalkozó cég munkatársa vagyok. Privát üzenetben tudok segíteni. Várom a jelentkezésedet!
Üdvözlettel: Földesné Mariann
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!