Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Bármit csinálhatok német...

Bármit csinálhatok német szorgalminak! Ötletek?

Figyelt kérdés

Van németórára egy füzetünk amibe minden héten szorgalmit kell csinálni.Filmeket,cikkeket olvashatunk németül és arról írunk bele.Igazából bármilyen gyakorló feladatot csinálhatunk de utána németül kell róla leírást adni.

nem szeretnék mindig hasonló feladatokat csinálni,szóval kéne egy pár új ötlet..

amiket már csináltam:

-megnéztem egy német filmet és írtam róla

-elolvastam egy cikket és véleményt írtam róla

-írtam a hétvégémről

Most kicsit elakadtam hogy mit lehetne még szorgalminak csinálni.BÁRMILYEN ötletet szívesen fogadok :)

2012. okt. 6. 14:20
 1/6 anonim ***** válasza:

-Mutasd be egy turistának a várost ahol laksz, vagy az iskoládat.

-Gyűjts össze magyar ill. német népszokásokat.

-Ha jársz valamilyen szakkörre, különórára, mutasd be, és győzz meg róla egy kívűlállót, hogy neki miért lenne jó oda járni.

-Mi leszel ha nagy leszel,és miért éppen az?

-Környezetvédelem, miért fontos, mi az amit te megteszel, mit tehetnél még te és a többiek

-Kedvenc szórakozóhely bemutatása

-Színházi élmény

2012. okt. 6. 14:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Én a német nyelvjárásokról beszélnék szívesen.

Ha youtube-on rákeresel, nagyon sokat meghallgathatsz, és a legtöbbről cikkek is vannak az interneten. Számomra elképesztő ez a változatosság, nagyon vicces eltérések vannak! :)

2012. okt. 6. 18:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Írj a családodról

Arról a könyvről, amit múltkor olvastál

2012. okt. 6. 20:01
 4/6 A kérdező kommentje:

ó köszönöm szépen a sok ötletet,egyet egyet minden héten meg fogok csinálni :) !

köszönöm tényleg :)))!!

2012. okt. 7. 00:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Gyűjts német közmondásokat, és a szó szerinti fordítás mellett párosítsd a magyar megfelelőjével.

Írj német nyelven versikéket vagy német verset fordíts le magyarra. (írj tükör ill. műfordítást is)

Írd meg valamilyen gépeteknek a használati utasítását (én egyszer megírtam a WC használati utasítását, kb. két oldal lett, és kiragasztottam. Mindenki összesz@rta magát a röhögéstől). :)

Ha tudsz keress olyan kifejezéseket, amik logikailag ellentmondásosak és indokold meg, miért! (pl. "Alig várom" jelentése nem az, hogy éppen hogy csak várom, hanem hogy nagyon várom).

Írj naplót.

Képzelt háborúban kémüzenetet...

Szerelmes levelet.

Levelet képzelt német barátodnak...

Írd meg, hogy miért szeretnél megtanulni németül, miért azt a nyelvet tanulod.

Írd meg egy ember tulajdonságait

2012. okt. 21. 13:25
 6/6 A kérdező kommentje:

ó köszönöm az utolsó válaszolónak is.

minden héten kell egyet úgyhogy most lesz idom válogatni !

:)

2012. okt. 21. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!