Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolul ezt hogy írjam le?

Angolul ezt hogy írjam le?

Figyelt kérdés

Ez lenne az aktuális "környezete" a mondatnak, egy írás egy falon egy diktatórikus városállamban:

"People will answer!"

Ha azt a mondatot írom angolul, hogy "the people will answer",

akkor nem úgy fogja ezt érteni egy angol, hogy "felelni fog" a nép, tehát felelősségre lesz vonva?

Hogy lehetne, hogy úgy értsem egyértelműen, hogy "a nép válaszolni fog", pl. ebben az esetben, egy diktatórikus rendszerben a terrorra a nép lázadással válaszolni fog egy idő után.

De ezt a mondatot nem az elnyomók írták oda, hogy felelni fog a nép, hanem a nép, hogy válaszolni fognak hamarosan, ha így megy tovább az elnyomás. Nem tudom megoldani. :)

??

Danke schön.

2012. okt. 5. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez a people will answer szószerint azt jelenti, hogy "Emberek válaszolni fogtok!"

tehát amikor kerek-perec megmondod h erre a kérdésre válaszolni kell :D

én vhogy így értelmezném...

2012. okt. 5. 19:54
 2/6 anonim ***** válasza:
People will react!
2012. okt. 5. 20:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Én elsősorban nem gondolnék arra, de valóban lehet, hogy valakinek ez jut eszébe.

Ezt például megkerülheted a react igével vagy "The people will have an answer( to that)" szerkezettel.

2012. okt. 5. 20:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. okt. 6. 13:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem azt jelenti szó szerint, hogy "emberek válaszolni fogtok"
2012. okt. 6. 17:13
 6/6 anonim ***** válasza:

"People will answer" = Emberek fognak válaszolni (Valamennyi)

"The people will answer" = Az emberek válaszolni fognak. (Tehát az (érintett) emberek egységként fognak)

"emberek válaszolni fogtok" = People, you will answer!

2012. okt. 6. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!