Gyakori Ferenc kérdése:
Mit jelent a pussycat?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Az angolok/amerikaiak a macskára szokták használni a pussycat kifejezést, de mivel a macska az simán cat, nem tudom mi akar ez lenni. Elsősorban olyan embereket kérdeznék akik angol területen élnek, és erre normális választ tudnak adni. (a puncimacska és hasonló kifejezések nem érdekelnek, kösz...)2012. szept. 29. 21:38
1/6 anonim válasza:
szó szerint ha forditod akkor puncimacska...de tényleg.
Viszont itt ahol élek ezt macska névnek használlják.
Ez ilyen aranyos név nállunk. Szomszédom macskáját is igy hivják, és elmondása szerint ezzel megtiszeljük a macskát.
Alabamában élek. (usa) :)
2/6 A kérdező kommentje:
ja értem, szóóóval ez olyan mint hogy mi "cica"-nak hívjuk? Hogy érted, hogy megtisztelik a macskát?
2012. szept. 29. 21:49
3/6 ava87 válasza:
Azért azt nem árt tudni, hogy először volt a macska megnevezése a pussy és a pussycat, és utána kezdték becézésként a női nemi szervre is használni. Olyasmi, mint nálunk a péniszre a fütykös, ami eredetileg szintén nem ezt jelentette, hanem egy vastag botot.
4/6 anonim válasza:
úgy értem, hogy ez olyan istenitő név egy macskának.
Mármint mondok 1 példát.
Van 1 macskád és azt a nevet adod neki hogy pussycat, ezzel te megtiszteled, ezzel ki tudod mutatni hogy mennyire szereted és hasonlók.
Mint mondtam nállunk ezt macska névnek használlják :)
5/6 anonim válasza:
Pussycat cicamicát jelent. Ne keverjük a jelentéseket, ennyi erővel egy angol a meleg szót is fordíthatná minden esetben homoszexuálisnak, még időjárásjelentésben is. Ahogy az ő gay szavuk sem csak azt jelenti. Idővel a szavak kaphatnak más jelentéstartalmat is, de a pussycat kifejezés nem a női nemi szervre utal konkrétan, hanem macskára. Nőre átvitt értelemben, nálunk is mondják, hogy cica, cicababa, cicuskám. De ha egyszer majd a puncit kezdik el nálunk cicának hívni, attól a cicamica jelentése még nem fog megváltozni.
6/6 A kérdező kommentje:
értem. köszi az értelmes hozzászólásokat :))))
2012. szept. 29. 23:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!