Milyen nyelven fogok beszélni?
Ne rúgj be...:P
Egyik haverom állandóan angolul meg németül beszél produkálja magát nagyon xD
Szerintem attól függ, mennyit vagy kint, milyen nyelven kommunikálsz többet, milyen nyelven gondolkodsz.
Ha sokat vagy kint, akkor "átállsz" az angolra, azt veszed észre, hogy a hétköznapi szinten már angolul gondolkodsz (vagy inkább nem is gondolkodsz, hanem az már jön gondolkodás nélkül), akkor szerintem angolul szólalnál meg részegen.
De ha valami bonyolultat akarsz kifejezni amit nem tudsz angolul elmondani, vagy át kellene gondolnod, hogy hogyan fejezd ki, akkor magyarul.
Így még nem, de úgy már jártam, hogy kint voltam, egy magyarral sem találkoztam kb. fél évig, és amikor ezek után találkoztam a magyar ismerősömmel ott kint, hirtelen angolul szóltam hozzá.
Én sokat éltem külföldön, és most is kinn vagyok. Azért, ha igazán baj van, igenis előjön a magyar. Én mondjuk mindig magyarul üvöltök le nekemjövő kutyákat, sőt néha embereket is. Természetesen részegen is megy az angol, ettől ne félj, de ha nagyon dühös vagy, vagy nagy bajban vagy, azért átjöhet a magyar is.
Ja, és nem tudom, hogy olvastátok-e, hogy Horn Gyula a kórházban állítólag gyakran szerbül beszél, a családjának már tolmácsot is kellett hívni a látogatásokhoz. Ez összefügg az agysorvadásával. (Ő Belgrádban volt diplomata hosszabb ideig, és nagyon jól beszél szerbül.) Hát ilyen is van.
Én amikor olaszországban berugtam a német barátnőmmel, angolul beszélgettünk. :D
A többi nyelvet elfelejtettem az alkoholos mámorban, ez volt a legkézenfekvőbb. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!