Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A TEFL (Teaching English as a...

A TEFL (Teaching English as a foreign language) és TOEFL (Test of English as a foreign language) nyelvvizsga ugyanaz?

Figyelt kérdés
Magyarul csak az utóbbit találom, angolul viszont csak az előzőt...
2012. aug. 23. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem, nem ugyanaz!

TEFL = Az ANGOL mint idegen nyelv TANÍTÁSA

TOEFL = VIZSGA ANGOLból, mint idegen nyelvből

2012. aug. 23. 11:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt én is értem. Én TEFL-t szeretnék tenni, viszont magyar keresőben TOEFL-t találok csak. Tudtok segíteni, hol tudok itthon TEFL-t csinálni?
2012. aug. 23. 12:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Ismét az első vagyok.

TEFL = Az ANGOL mint idegen nyelv TANÍTÁSA (NEM vizsga)

TOEFL = VIZSGA ANGOLból, mint idegen nyelvből (VIZSGA)

Vagyis, ha te pl. külföldi tanulmányokhoz akarsz vizsgát, stb. akkor egyértelmű, hogy a TOEFL-re gondolsz.

A TEFL az az angol mint idegen nyelv tanítását jelenti. Ebből nincs egyszeri vizsga, hanem tanári képesítés kell, hogy taníthass angolul.

Remélem, így érthetőbb.

2012. aug. 23. 12:17
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Kezd világosodni. Én tanítani szeretnék külföldön, de nincs (még) tanári végzettségem, tehát értem, hogy akkor nekem a TEFL kell, de azt írják, hogy kell TEFL certificate, olyat hogy lehet szerezni, ha ez nem vizsga?

2012. aug. 23. 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Elvégzel egy egyetemet, ELTE angol szak, 5 év, és máris taníthatsz angolul.

Mondjuk ha Indiába akarsz menni a gettóbeli kissrácokat angolul tanítani, akkor valszeg semmilyen végzettség nem kell, elég, ha tudsz angolul.

2012. aug. 23. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!